Aktivitetssamordnare sökes!

Aktivitetssamordnare sökes!Vi söker nu dig som vill jobba på halvtid med att stärka nya organisatörer i miljörörelsen. Under ett projekt på 9 månader kommer du verka som aktivitetssamordnare för en serie naturaktiviteter där tonåringar och unga vuxna lär sig om arter, aktivism och arrangörsskap.

 

Om oss

Fältbiologerna är Sveriges största natur- och miljöorganisation för barn och unga. Vi bildades 1947 och är Naturskyddsföreningens fristående ungdomsorganisation. Vi är en stark och radikal röst i miljödebatten samtidigt som vi ger unga en meningsfull relation till naturen.

 
Tjänsten

Som aktivitetssamordnare får du en nyckelroll i Fältbiologerna Stockholm-Uppland-Gotlands projekt “Arter och Aktivism”, som genomförs med medel från Postkodstiftelsen.

I detta projekt genomför vi ett antal helgaktiviteter där människor i åldrarna 13-25 år får lära sig om ekosystem, arter och aktivism, och samtidigt lära sig om att arrangera aktiviteter. Genom detta stärker vi vår framtida miljörörelse och ungas förmåga att organisera sig.

Din uppgift blir att stärka unga arrangörer och organisatörer i miljörörelsen och hjälpa dem utvecklas. Vi söker dig med förmåga att stötta och handleda människor till att genomföra sina egna idéer och genomföra aktiviteter. Du kommer att sammankalla och facilitera grupper av unga arrangörer, stötta dessa under projektets gång, och delta under de träffar som genomförs.

Du kommer att jobba 6 helger och ett antal kvällar under projektets gång, på olika naturplatser i Stockholms region. Utöver detta kommer förberedelsetider ligger på kontorstider med flexibilitet. I tjänsten ingår också att leda möten, delta i planering av aktiviteter och att sammanställa erfarenheter från gångna aktiviteter till kortare guider i arrangörsskap.

Du kommer jobba i nära samarbete med Fältbiologernas andra anställda och våra många drivande medlemmar. Tillsammans med Fältbiologernas verksamhetsutvecklare ansvarar du för projektets helhet och budget.

 

Erfarenheter och kvalifikationer

Vi söker dig som:

 • har pedagogisk förmåga att verka som handledare och hjälpa andra genomföra sina idéer
 • har erfarenhet av att arrangera aktiviteter
 • har erfarenhet av att leda grupper i möten och projekt
 • har ett stort intresse och engagemang för miljö och klimat
 • har kunskaper inom miljö/natur (formell utbildning inget krav)
 • tycker om att arbeta med tonåringar och unga vuxna

Det är meriterande om du har något av följande:

 • tidigare erfarenhet från ideell sektor
 • fördjupande kunskap om ekosystem
 • erfarenhet och visioner i organiserandet av en växande miljörörelse
 • har hållit i kreativa möten som ordförande eller facilitator

 

Förhållningssätt och personliga egenskaper

För att trivas hos oss tror vi att du behöver vara social och pedagogisk. Du har kontakt med många olika personer och behöver kunna jobba med en bred målgrupp. Du uppskattar att arbeta i en miljö där ingen dag är den andra lik, och där kreativitet och nyfikenhet hjälper en på vägen. Du är bra på att snabbt anpassa dig efter förändrade förutsättningar inom projektet. Du gillar att samarbeta men också att arbeta självständigt och driva utveckling. Du delar Fältbiologernas grundläggande värderingar om jämlikhet, demokrati och en värld med naturens bästa i centrum.

 

Villkor

Tjänsten är 9 månaders visstidsanställning på deltid (ca 20 timmar/vecka) med tillträde senast i oktober. Som anställd omfattas du av kollektivavtal mellan Arbetsgivaralliansen och Unionen och har såklart friskvårdsbidrag, flexibla arbetstider m.m. Arbetsplatsen är på distiktskansliet i Bagarmossen och på rikskansliet på Åsögatan i Stockholm. På rikskansliet sitter du tillsammans med fem andra från Fältbiologerna och ca 100 andra från Naturskyddsföreningen.

 

Ansökan

Ansökan består av ett frågeformulär och ditt CV. Du laddar ner frågeformuläret nedan. Den allra största vikten läggs vid frågeformuläret. Vi kallar löpande till intervjuer.

Blir du aktuell för tjänsten kommer vi att fråga efter ett utdrag ur belastningsregistret, i enlighet med lagen (2013:852) om registerkontroll av personer som ska arbeta med barn. Eftersom det kan ta ett par veckor att få utdraget så kan du förbereda dig genom att beställa det här: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ovrigt-arbete-och-kontakt-med-barn/

 

 

Skicka din ansökan i ett mejl märkt “Ansökan aktivitetssamordnare” till kanslichef@faltbiologerna.se senast 17 september. 

Bifoga CV och frågeformulär. Du får inom kort ett svar som bekräftar att din ansökan har kommit fram. Intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan!

 

Frågeformuläret laddar du ner här!

 

 

Har du frågor om tjänsten eller ansökningsprocessen? Kontakta verksamhetsutvecklare Joakim Andrén via joakim.andren@faltbiologerna.se eller 070-387 01 34.

Du kan också höra av dig till kanslichef Mikaela Sundin via kanslichef@faltbiologerna.se eller 070-387 00 54.