Bästa värvarknepen 2021

Bästa värvarknepen 2021


Bästa värvarknepen

 

Värvarknep, varför en ska bli medlem i Fältbiologerna, roliga grejer som Fältbiologerna gjort och texter som du gärna får kopiera och klistra in finns här:


Varför vara medlem i Fältbiologerna >>

Grymma argument till varför man ska gå med i Fältbiologerna:


– Vi är Sveriges största miljöorganisation för unga –  den enda som både är ute i naturen och inne i miljödebatten! Hos oss känner både artnördar och klimataktivister sig hemma.
– Vi blev utsedda till Årets unga miljöhjälte 2020 av WWF – vem vill inte bli en miljöhjälte?!
– Vi är Naturskyddsföreningens fristående ungdomsförbund, fast lite radikalare och coolare.
– Att bli medlem i en förening som förändrar kommer lindra din egen klimatångest.
– Vi har inga vuxna ledare och är partipolitiskt och religiöst obundna.
– Det är vi själva som skapar verksamheten – medlemmarna bestämmer allt.
– Vi är aktivister med en stor plattform för att påverka Sveriges miljöpolitik.
– Det är helt gratis att vara medlem.
– Ju fler medlemmar vi får in, desto större resurser att kämpa för miljön får vi. Som organisation kan man uppnå så mycket mer i miljökampen än vad man som enskild privatperson kan göra. Tillsammans är vi starka!


Viktiga/coola Fältbiologaktiviteter >>

Exempel på roliga och viktiga grejer Fältbiologerna gör/har gjort:

– Demonstrerar och påvekar politiken, till exempel genom att åka till Almedalen, besöka riksdagen och uttala oss i media.
– Vi var delaktiga i kampen mot oljeraffinaderiet Preemraff, som vi till sist vann!
– Ordnar varje år Fältstation Öland som är ett stort läger för alla medlemmar.
Fjällvandrar, fågelskådar, och skapar massor av tillfällen att upptäcka naturen tillsammans.
Ordnar massor med roliga utflykter och aktioner,  hänger i naturen och umgås.
– Vi deltar på Ende Gelände och ockuperar tyska kolgruvor
– Vi har stått i vägen för skogsmaskiner och protesterat mot gruvindustrin.
– Vi är orsaken till att Sverige började med pantsystem under 80-talet.
– Vi har räddat gotländska Ojnareskogen från att huggas ned och bli kalkbrott.
– Kräver totalförbud för nöjesflyg och affärsflyg och har genomfört aktioner mot Bromma flygplats.
– Under 2020 har vi genomfört en stor filmvisningsturné för att rädda Sveriges naturskogar. Nästa år kommer vi driva en stor kampanj om artdöd och biologisk mångfald. 


Färdigskrivna meddelanden

Dessa exempel på meddelanden kan du klistra in i inlägg eller skicka i DM på Instagram, Facebook, Tiktok eller Snapchatmeddelanden. Här kan du också ladda ner peppiga bilder att dela! >>

Exempel 1

Vill du göra en snabb, viktig och helt gratis insats för miljön? Känna tillfredsställelse över att du gjort något för klimatet? Bli en miljöhjälte? Är du under 25 år gammal kan du göra det genom att gå med i Fältbiologerna  – Sveriges största miljöorganisation för unga. Vi har utsetts till Årets Unga Miljöhjälte 2020 av WWF och arrangerar massvis med roliga aktiviteter varje år.  Ju fler vi är, desto starkare blir vår röst i miljökampen! Du blir medlem via den här länken: https://www.faltbiologerna.se/bli-medlem-formular/. Skriv sedan orden “Jag har blivit medlem i Fältbiologerna” i en kommentar här eller  till mig (*namn*) på messenger eller DM. Häng med oss ut i naturen och in i miljödebatten! 

Exempel 2

Hej XX! Det var ett tag sen vi pratade senast, hoppas allt är bra med dig:) Jag vill tipsa dig om att gå med i Sveriges bästa miljöorganisation för unga  – Fältbiologerna! Det är helt gratis och på köpet får du möjlighet att delta i roliga fjällvandringar, mysiga läger och spännande aktioner mot fossilindustrin. Även om du just nu kanske inte har tid eller vilja att vara aktiv i föreningen betyder ditt medlemskap ändå jättemycket för oss – med fler medlemmar blir vår röst i miljödebatten ännu starkare! Du blir medlem via den här länken: https://www.faltbiologerna.se/bli-medlem-formular/. Vad sägs, vill du stötta Fältbiologerna?

Exempel 3

Vill du göra en snabb, viktig och helt gratis insats för miljön? Känna tillfredsställelse över att du gjort något för klimatet? Bli en miljöhjälte? Är du under 25 år gammal kan du göra det genom att gå med i Fältbiologerna  – Sveriges största miljöorganisation för unga. Vi har utsetts till Årets Unga Miljöhjälte 2020 av WWF och arrangerar massvis med roliga aktiviteter varje år.  Ju fler vi är, desto starkare blir vår röst i miljökampen! Du blir medlem via den här länken: https://www.faltbiologerna.se/bli-medlem-formular/. Skriv sedan orden “Jag har blivit medlem i Fältbiologerna” i en kommentar här eller  till mig (*namn*) på messenger eller DM.

MAY THE VÄRVAR-FORCE BE WITH YOU!

Har du frågor om Värvartävlingen? Mejla cecilia.rydberg@faltbiologerna.se