Bidra till nästa tema av Fältbiologen före 31 augusti!

Bidra till nästa tema av Fältbiologen före 31 augusti!


Hej finaste Fältbiologer! 💚 
Temat till nästa nummer av Fältbiologen kommer vara gifter. Förhoppningsvis har den senaste tidningen, den med tema "Drömmar och samarbeten", landat i era brevlådor. Den uppmärksamme läsaren noterar att just det numret är ett av de största enkelnumrena på många år, vilket såklart är en följd av att vi fått otroligt mycket väl bearbetat material till vår inbox på redaktionen.

Men nu behöver vi hjälp igen! Redaktionen har redan haft sitt första planeringsmöte för nästa nummer, som förhoppningsvis blir färdigt  i höst. Temat på det är “Gifter”, och vi behöver er hjälp med att producera material.

Några tips på ämnen att behandla är följande:Preemraff

Preemraff är ett oljeraffinaderi som ägs av företaget Preem. De har ansökt om att få bygga ut sin verksamhet, vilket har väckt starka känslor hos många. Ansökan är överklagad av Naturskyddsföreningen och nu ligger frågan hos regeringen. Här kan du läsa mer! Läs mer >>Småskalig odling!

Det här är en blogg skapad av ett gäng miljöaktivister med småskalig odling som hjärtefråga. I förra numret hade vi med en intervju med en av initiativtagarna till projektet, och vi tycker att det skulle vara kul att göra något mer på temat!Såklart finns många fler ämnen att behandla – låt fantasin flöda!

Vi behöver ditt material senast den 31:a augusti, och om du bestämmer dig för att producera något vill vi gärna att du mejlar oss så snart som möjligt på redaktionen@faltbiologerna.se så kan vi dels hjälpa dig om du kör fast och dels planera tidningen på ett mycket effektivare sätt.

Vi ser fram emot att se era fantastiska alster, och hör av er om några frågor uppstår.

Nytt för tidningen i år är att vi har ett “Klotterplank” och frågesidan “Knopp och Trädtopp”. Till Klotterplanket kan man dela med sig av sina åsikter, ordvitsar, hälsningar och annat roligt. Kropp och Trädtopp kommer besvara frågor om naturen och fältbiologerna.

 

Så skicka in alla dina reportage, bilder, frågor, dikter, vad som helst till redaktionen@faltbiologerna.se

Psst! Visste du att vi har en frilansarbank?! Här kan du som medlem eller mellan 6-25 skriva upp dig för att få första nys om vad vi i redaktionen behöver till nästa tidning! Läs mer här >>

 

Självklart är det okej att vara anonym!

Hälsningar// Redaktionen


Om du ska skicka bilder: Döp din bild till t.ex
Ankeborgsklubben_aktion_Sveaskog-huvudkontor_2020_foto_Kalle-Anka

Om du ska skicka texter: Skicka gärna med dessa format:
odt, doc, docx.

OBS! Skicka gärna inte texter i PDF-format.