Biologiska mångfaldensdag med Fältbiologerna

Biologiska mångfaldensdag med Fältbiologerna

Biologiska mångfaldens dag 22 maj med Fältbiologerna

 

Manifestation för biologisk mångfald i Stockholm, demonstration för naturskogar i centrala Uppsala och skogsbingo och skogsguidning i Eriksberg, Uppsala – allt det kan du göra med Fältbiologerna på Biologiska mångfaldens dag nu på tisdag 22 maj!

Nu på tisdag 22 maj är Biologiska mångfaldens dag – en dag till för att uppmärksamma och kämpa för planetens artrikedom. Vi i Fältbiologerna är självklart med och arrangerar flera evenemang denna dag!

  • Stockholm: Norrmalmstorg, 18:00. Manifestation för biologisk mångfald. Event-länk.
  • Uppsala (centralt): Svartbäcksgatan utanför Linnéträdgården, 17:30. Demonstration för naturskogarnas biologisk mångfald. Event-länk.
  • Uppsala (Eriksberg): Blodstensskogen mellan Blodstensvägen och Marmorvägen. Skogsbingo och skogsguidning för barn och äldre i protest mot kommunens byggplaner. Arrangör: Rädda Eriksbergs skogar, som kämpar för att stoppa byggaplanerna. Event-länk.

Redan nu i helgen tjuvstartas firandet av biologiska mångfaldens dag med en imponerande 24 timmar lång Bioblitz i Årike Fyris, där Uppsalas Fältbiologer imorgon söndag 10:00 deltar med håvning av småkryp. Event-länk.

Runtom i landet finns över 150 andra aktiviteter, som du kan hitta via Biologiska mångfaldens dags webbsida.

Hoppas vi ses! Kampen för naturen fortsätter! <3