Butiken

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Aktuellt
Artikel
Debatt
Fältbiologen
Information
Press
Press skogsnätverket
Redaktionen

Har du frågor om din leverans/beställning kontakta oss via mail till forlag@faltbiologerna.se

Fraktavgift Tillkommer enligt Posten taxa. Vill du veta exakt vad din beställning kommer kosta kontakta forlag@faltbiologerna.se

Leveranstid 1-2 arbetsdagar plus Postens leveranstid.

Fakturering Fakturan skickas tillsammans med din beställning om inget annat anges.

Medlemspris Medlemspris gäller enbart för medlemmar i Fältbiologerna och säkerställs med hjälp av ditt personnummer. Uppges ej personnummer kan ej medlemspris erbjudas

Återförsäljare/Skola/Organisation Beställer du som en återförsäljare, skola eller organisation gäller samma pris som “medlemspris”. Uppge då organisationsnummer istället för personnummer. Vill ni använda vårt material och/eller beställa större partier? Maila er önskade beställning till forlag@faltbiologerna.se

BUTIKENS VAROR

Samla insekter genom att begära kort från varandra. Lyckas du samla en hel insektsfamilj får du poäng. Det finns både små lättsamlade och stora svårsamlade familjer. Kan du samla flest?

130kr (medlemspris)

Här kan du läsa om vart kryptogamer finns, hur de är släkt med varandra och om vad som skiljer olika kryptogamer – mossor, svampar och lavar- åt.

160kr (medlemspris)

Det här är den första fälthandboken om insektsgnag och förhoppningsvis kommer den vara till stor nytta och glädje för fältbiologer, skogsinventerare, entomologer och många andra.

100kr (medlemspris)

Antingen är du nybörjare på området och behöver grundläggande vägledning, eller så är du en allvetande superåtervinnare som törstar efter mer kunskap

60kr (medlemspris)

Vårtecken är en bok för dig som fascineras av våren och av allt som då vaknar till liv. Boken beskriver 55 välkända eller intressanta vårtecken, såväl djur som växter.

40kr (medlemspris)

En ingående vägledning för dig som vill lära dig mer om djur och natur! Svenska naturtyper samt olika växt- och djurgrupper beskrivs på ett lättförståeligt sätt.

120 kr (medlemspris)

“Fågelbröstben” innehåller en bestämningsnyckel för bröstben och en översikt över bäcken- och överarmsben. Skriften behandlar svenska fåglar och över 100-talet arter är illustrerade.

25 kr (medlemspris)

Åk på utflykt till havet, ta med något att håva med och den här boken! En bestämningsskrift, som illustreras med över 100 teckningar, över djur på västkustens stränder.

40kr (medlemspris)

För dig som är intresserad av fåglar och fågelmatning får här tips om hur, när och var du bäst matar vinterfåglar samt hur du gör dina egna holkar och fågelbon.

60kr (medlemspris)

Fältbiologernas insektbok ger en överblick över de viktigaste insektsgrupperna. Både för dig som är nybörjare och du som tittat på insekter tidigare.

65kr (medlemspris)

Knuffa för insekter: del II – Om insekternas ekologi och evolution

En inblick i insekternas liv och beteende. Insekterna presenteras ur ett ekologiskt och evolutionärt perspektiv. Boken är en fristående uppföljare av Insekter I.

55kr (medlemspris)

Artbestämningsnycklar för de vanligaste djuren i våra sötvatten. Små notiser berättar om de olika djurgruppernas biologi, födoval och krav på miljön.

25kr (medlemspris)

Den här boken är för dig som vill studera marklevande smådäggdjur levande och utan att skada dem.

45kr (medlemspris)

En fälthandbok med nycklar till såväl de fullbildade sländorna som till larverna. Innehåller även kapitel om trollsländornas ekologi samt utbredningskartor.

80 kr (medlemspris)

“Lavarna och luftmiljön” handlar om hur du kan mäta påverkan av luftföroreningar med hjälp av lavar. Boken är en praktisk handledning som inspirerar till egna undersökningar.

55 kr (medlemspris)

Utprovade, lättanvända bestämningsnycklar och många illustrationer gör denna bok om hopprätvingar trevlig att använda

50kr (medlemspris)

NEDDLADNINGAR

NYFIKEN PÅ SKOG

Är du sugen på att hålla på med skogsfrågor, men tycker att det verkar svårt att sätta sig in i? Bor du vid en skog som hotas att huggas ner? Undrar du hur skogsinventeringar går till egentligen? Eller har du redan varit med på något hörn och jobbat med skog innan och vill fräscha upp minnet? Då är detta häftet till dig.

Sveriges rovfåglar

En guide till alla Sveriges rovfåglar.

Nyckel över Sveriges bromsar

Fältbiologerna förlag har det stora nöjet att presentera landets första bestämningsnyckel för bromsar! Bromsnyckeln innehåller huvudnyckel till alla Sveriges bromssläkten, beskrivningar av släkten och nycklar ner till artnivå.