Demonstration mot den blå-bruna budgeten 2 december!

Demonstration mot den blå-bruna budgeten 2 december!Det som inte får hända har hänt. SD har förhandlat fram Sveriges statsbudget - deras “största politiska seger” sedan grundandet.

Sveriges nya blåbruna budget är en katastrof för klimatet, jämlikheten och antirasismen. Trots den akuta klimatkrisen slaktas miljösatsningarna med flera miljarder. Skatten sänks på fossila bränslen. Skövlingen av våra sista skogar fortsätter.
Denna katastrofbudget röstades igenom under onsdagen av SD, M och KD, och accepterades av C och L. För första gången i Sveriges historia har statsbudgeten tagits fram av ett parti med rötter i nazismen.

Det här kan vi inte acceptera. På torsdag 2 december demonstrerar vi mot den blåbruna katastrofbudgeten. Nästa regering måste stå upp för miljön, rättvisan och välfärden och stoppa de katastrofala nedskärningarna – så långt det är möjligt redan i sin vårbudget. SD:s inflytande måste stoppas.

 

Vi ses på Medborgarplatsen i Stockholm 17:00-19:00 den 2 december.

 

Bjud in dina vänner och dela eventet på Facebook >>

🔥 HUR KAN JAG HJÄLPA TILL? 🔥
Alla kan stötta genom att sprida eventet. Om du dessutom vill hjälpa till med arrangemanget – t.ex. att kontakta media, fixa el/ljud/scen och fotografera/filma under demonstrationen – välkomnas det varmt. Om du vill hjälpa till, skriv till Leo Calandrella Rudberg på Facebook eller leo.rudberg@faltbiologerna.se. Vad gäller filmande får ni oerhört gärna filma spontant och sedan skicka filmerna efteråt!
🔥 HUR KAN MIN ORGANISATION STÖTTA? 🔥
Alla organisationer och nätverk som delar demonstrationens syfte och värderingar är varmt välkomna att ställa sig bakom demonstrationen och listas då i eventet som medarrangörer. Detta innebär inte någon förpliktelse att praktiskt hjälpa till med arrangemanget (även om sådan hjälp välkomnas varmt). Kontakta Leo Calandrella Rudberg på Facebook eller leo.rudberg@faltbiologerna.se om ni vill ställa er bakom demonstrationen.
🔥 MEDARRANGÖRER OCH TALARE 🔥
Fältbiologerna – Sveriges största miljö- och naturorganisation för unga – är initiativtagare bakom demonstrationen. Följande organisationer är medarrangörer:
– Grön Ungdom
– Klimataktion
– RFSL Ungdom
– Skiftet
– Vänsterpartiet
– Gröna Studenter
Fler medarrangörer kan tillkomma
🔥 SYSKONDEMONSTRATIONER I ANDRA ORTER 🔥
Vill du arrangera en syskondemonstration i din egen ort? Skapa ett Facebook-event (t.ex. “Demonstration mot blåbruna katastrofbudgeten i Malmö”) och posta i ett inlägg här i eventet, så tipsar vi om det!