Distriktet Stockholm-Uppland-Gotland

Fältbiologerna Stockholm-Uppland-Gotland

Om du är Fältbiolog och bor inom Stockholms län, Uppland eller Gotland - då är du med i vårt distrikt! Vi arrangerar större aktiviteter, så som naturvandringar, kurser och politiska aktiviteter. Du som bor här har dessutom möjlighet att låna utrustning, söka pengar för aktiviteter, få hjälp med aktiviteter och lära dig mer om hur du kan vara aktiv inom Fältbiologerna.

Just nu driver vi projektet Naturmakt för dig som vill lära dig mer om naturens ekosystem och samtidigt utvecklas som ledare och arrangör.

Vad händer just nu i Stockholm-Uppland-Gotland?

För att se vad som händer i distriktet och i klubbarna, håll utkik i kalendern. Du kan även se ett urval av distriktets aktiviteter  i kalendern till höger.

Allt detta och mer kan du få information om på vår Facebooksida och i vår facebookgrupp.

Minifältisar

Om du är 6-12 år gammal kan du hänga på någon av våra minifältisaktiviteter. Just nu finns minifältisaktiviteter i Stockholm, och du hittar dem här bredvid i kalendariet!

Utrustning som du kan låna

Fladdermusspårare, tält, mikroskop, långfärdsskridskor, trangiakök, ljusmätare och mycket mer – distriktet äger en drös med utrustning som alla medlemmar kan låna av oss. Du kan kika på hela förrådet i detta fotoalbum på Facebook:

Hör av dig till moa.lindholm@faltbiologerna.se om du vill låna något.

Våra lokaler: Rockstastugan

I Järvafältets naturreservat ligger Rockstastugan, där vi hart hyrt övervåningen sedan 70-talet. Här har vi ofta våra kurser, läger och andra aktiviteter! Alla medlemmar är välkomna dit. Distriktet och Rockstaklubben (som har uppstartsmöte 22a februari 2020) har hand om stugan.

Precis vid stugan finns Rockstagården och skogar att upptäcka, och precis bakom huset finns en sjö där man kan bada, åka skridskor eller leta vattendjur.

Inne i stugan finns kök och tre andra rum, dusch, två sängar och plats för 15-20 pers att sova på liggunderlag. Mycket av distriktets utrustning finns här, så man kan spontant greppa tag i en fladdarmusspårare och dra ut på nattlig upptäcksfärd. Det finns även projektor för filmvisning och flera bokhyllor med natur- och miljöböcker.

Stugan är fri för alla medlemmar att boka, efter att du har fått en introduktion till detta (som du kan få av kansli eller styrelse). Hör av dig till antingen kansliet eller styrelsen om du vill boka stugan!

Styrelsen

Styrelsen! Från vänster: Signe Propst, Malva Korall, Signe Rönnegård, Jonas Bengtsson och Olivia Åhlund.

Styrelsen når du lättast på sug.styrelsen@faltbiologerna.se

Styrelsen väljs av distriktsårsmötet som sker varje år i oktober. Alla medlemmar kan kandidera att vara med i styrelsen, och det är välkommet att prova! Styrelsen bestämmer mycket om vad föreningen ska göra och satsa på, och bestämmer vad Moa på kansliet ska göra.

Facebook
För att hitta oss på Facebook:

Facebook grupp >>

Facebook sida >>

 

Kontakt
KONTAKT MED STYRELSEN

sug.styrelsen@faltbiologerna.se

Ordförande:
Signe Propst 
signe.s.propst@gmail.com 
076-4160552

Ledamöter:
Jonas Bengtsson 
jonas.bengtsson42@gmail.com 
072-7116767
Signe Rönnegård 
signe.ronnegard@gmail.com 
072-7100627
Malva Korall
malva.korall@gmail.com
070-5849399


KONTAKT MED KANSLIET 

Verksamhetsutvecklare:
Moa Lindholm
moa.lindholm@faltbiologerna.se 
079-331 35 77

 

 

Styrdokument
Här hittar du våra styrdokument S-U-G Distriktets stadgar (uppdaterade 2018)

 

Har du utlägg?
Om du har varit på en fältbiologaktivitet och betalat för saker som föreningen ska betala behöver du fylla i en uttläggningsblankett, som du hittar på den här sidan. Skicka sedan till moa.lindholm@faltbiologerna.se

 

 

SUG-DISTRIKTETS KALENDER

lör 24

Ledarskapshelgen (Inställd)

24 oktober kl. 12:00 - 25 oktober kl. 16:00

Klubbar i distriktet

I distriktet finns dessa klubbar:

Uppsala Fältbiologer

Gotlands Fältbiologer

Rockstaklubben

Stockholms Fältbiologer

Stockholms minifältisar

Stockholms fågelklubb

Skaparklubben

 

Hör av dig till kansliet (t ex moa.lindholm@faltbiologerna.se) om du är intresserad av att starta en ny klubb! Bor du i Norrtälje? Då vet vi att det finns fler peppade nära dig!