Distriktet Stockholm-Uppland-Gotland

Fältbiologerna Stockholm-Uppland-Gotland

Om du är Fältbiolog och bor inom Stockholms län, Uppland eller Gotland - då är du med i vårt distrikt! Vi arrangerar större aktiviteter, så som naturvandringar, kurser och politiska aktiviteter. Du som bor här har dessutom möjlighet att låna utrustning, söka pengar för aktiviteter, få hjälp med aktiviteter och lära dig mer om hur du kan vara aktiv inom Fältbiologerna.


Klubbar i distriktet

För att se vilka aktiviteter som är på gång i klubbarna och distriktet, håll utkik i kalendern.
Här nedanför kan du se vilka klubbar som är aktiva i distriktet just nu. Är du peppad på att starta en till klubb? Hör av dig till kansliet (moa.lindholm@faltbiologerna.se) så hjälper vi till!

Uppsala fältbiologer
Stockholms fältbiologer
Gotlands fältbiologer
Rockstaklubben
Stockholms fågelklubb
Stockholms minifältisar
Skaparklubben
Fältbiologerna Roslagen

Lokaler och utrustning


Utrustning

 

 

 

Fladdermusspårare, tält, mikroskop, långfärdsskridskor, trangiakök, ljusmätare och mycket mer – distriktet äger en drös med utrustning som alla medlemmar kan låna av oss. Du kan kika på hela förrådet i detta fotoalbum på Facebook:

Hör av dig till moa.lindholm@faltbiologerna.se om du vill låna något.

Rockstastugan

I Järvafältets naturreservat ligger Rockstastugan, där vi hart hyrt övervåningen sedan 70-talet. Här har vi ofta våra kurser, läger och andra aktiviteter! Alla medlemmar är välkomna dit. Distriktet och Rockstaklubben har hand om stugan.

Precis vid stugan finns Rockstagården och skogar att upptäcka, och precis bakom huset finns en sjö där man kan bada, åka skridskor eller leta vattendjur. Inne i stugan finns kök och tre andra rum, dusch, två sängar och plats för 15-20 pers att sova på liggunderlag. Mycket av distriktets utrustning finns här, så man kan spontant greppa tag i en fladdarmusspårare och dra ut på nattlig upptäcksfärd. Det finns även projektor för filmvisning och flera bokhyllor med natur- och miljöböcker.

Stugan är fri för alla medlemmar att boka, efter att du har fått en introduktion till detta (som du kan få av kansli eller styrelse). Hör av dig till antingen kansliet eller styrelsen om du vill boka stugan!

I den här kalendern kan du se vilka tider som stugan redan är bokad.

 

 

 

 

Aktivitetslokal i Björkhagen

Distriktet har en aktivitetslokal i Björkhagen, alldeles bredvid nackareservatet, som medlemmar gärna får använda. För att få tillgång till den bokar du på länken nedan. Det går bara boka två timmar åt gången (pga en begränsning i systemet) men vill du vara där längre är det bara att lägga in flera bokningar efter varandra. Kom ihåg att skriva in din mejladress så får du en bokningsbekräftelse.

Klicka här för att komma till bokningssidan!

För att få nyckeln, hör av dig i så god tid som möjligt till moa.lindholm@faltbiologerna.se.

Bra att veta om lokalen:
– Vi delar lokalen med OCD-förbundet, som har sitt kontor där. Den del av lokalen där det är tänkt att vi ska vara är samlingsrummet (det stora rummet med soffa och bord) och pentryt.
– Vi har en hylla med lite pysselgrejer och dylikt som man gärna får använda, vår hylla är den som är längst in i samlingsrummet.
– Det finns ett litet pentry med vattenkokare och micro, men vi har tyvärr inte möjlighet att ställa dit någon kokplatta.
– Tyvärr finns inte rullstolsanpassad toalett.
– När du är klar med din aktivitet, lämna lokalen som den såg ut när du kom (ställ tillbaka stolar, ta hand om din disk och dylikt). Städning av de gemensamma ytorna ingår i vår hyra, men om det exempelvis kommit in mycket lera eller dylikt får du gärna sopa upp det <3

 

 

 

 

Facebook

 

 

 

För att hitta oss på Facebook:

Facebook grupp >>

Facebook sida >>

 

Kontakt

 

 

KONTAKT MED STYRELSEN

Styrelsen består under verksamhetsåret 2020-2021 av Astrid Berntsson, Vilho Pitkänen, Jonas Bengtsson och Iris Elmér. Vill du komma i kontakt med dem? Skriv en rad till: 
sug.styrelsen@faltbiologerna.se


KONTAKT MED KANSLIET 

Verksamhetsutvecklare:
Moa Lindholm
moa.lindholm@faltbiologerna.se 
079-331 35 77

 

 

 

 

Styrdokument

 

 

 

Här hittar du våra styrdokument S-U-G Distriktets stadgar (uppdaterade 2018)

 

Har du utlägg?
Om du har varit på en fältbiologaktivitet och betalat för saker som föreningen ska betala behöver du fylla i en uttläggningsblankett, som du hittar på den här sidan. Skicka sedan till moa.lindholm@faltbiologerna.se