Earth Hour 2.0

Earth Hour 2.0

WWF, timmen är slagen! Vi kräver Earth Hour 2.0

Lördagen den 28 mars klockan 20.30–21.30 arrangeras WWF:s klimatmanifestation Earth Hour runt om i världen. Åtta år har gått sedan kampanjen startade. Sedan dess har mycket hänt i miljöpolitiken, men Earth Hour har stått still. Nu kräver Fältbiologerna att WWF skapar Earth Hour 2.0 – en handling som ställer krav på verklig förändring.

Earth hour har genom åren fått privatpersoner, företag, städer och makthavare världen över att engagera sig i energifrågan och tillsammans manifestera mot klimatförändringarna. Kampanjen är redan en viktig symbolhandling, men nu är det hög tid att ta arbetet till nästa nivå.

– Världen behöver mer än en symbolisk timme som passerar en gång om året. Det krävs att WWF ställer konkreta krav på politisk handling och en miljörörelse som vägrar stanna vid symbolik. Helt enkelt en Earth Hour 2.0. säger Sara Vikström Olsson, ordförande för Fältbiologerna.

Målet för Earth Hour 2015 är att nå två miljarder människor världen över och halva Sveriges befolkning. Earth Hour är av världens största mobiliseringsrörelser för miljön, men saknar modiga och konkreta politiska krav och verktyg.

– Earth Hour 2.0 är en chans att ställa verkliga krav för förändring. Lek med tanken att Stockholms stad istället för att släcka alla lampor för en dag gjorde innerstaden bilfri eller omvandlade motorvägar till cykelvägar. Eller varför inte utmana alla städer som släcker lampan att samtidigt divestera ur sina fossila investeringar? fortsätter Sara Vikström Olsson.

Fältbiologerna uppmanar nu Sveriges miljörörelse att hjälpa WWF och ge förslag på hur deras Earth Hour 2.0 skulle se ut. Dessa förslag kommer att skickas direkt till WWF.

– Vi hoppas att WWF ska våga ta engagemanget ett steg längre och modernisera Earth hour innan kämpaglöden slocknat.

Kontakt:

Sara Vikström Olsson, Ordförande Fältbiologerna
073-4237950
sara.vikstrom.olsson@faltbiologerna.se