Workshops: Lär dig organisera!

Online-workshops: Lär dig leda och organisera!


Vad behöver du lära dig för att förverkliga dina idéer?

Alla Fältbiologer är välkomna att delta på online-workshops på en rad olika teman. Scrolla ner och se vilka som finns! Kontakta oss här under så bokar vi in ett tillfälle! Vi kan boka in en för dig och dina vänner, för din klubb, eller öppet för alla intresserade. Innehållet är inte satt i sten – det kan ofta anpassas för att passa er bättre

En workshop sker i form av ett Zoom-möte på ungefär 45-90 minuter.

För att läsa om vilka andra sätt du kan få hjälp med att starta eller driva klubb, gå in på sidan Få Hjälp ->

Workshopparna är helt gratis, allt som behövs är att ni är minst 3 deltagare som är medlemmar i Fältbiologerna och intresserade (inte det än? Bli det gratis här! ->)Klicka här för att se mer info om de olika workshopparna:


Att starta klubb i Fältbiologerna

 

 

För dig/er som funderar på att starta en klubb i Fältbiologerna! Du kanske har en idé på vilken typ av klubb du vill ha, men behöver lära dig mer om hur du ska göra. Vi kan t ex gå igenom hur du bestämmer dig för en idé, hur ett uppstartsmöte går till, hur du lyckas hitta dina första medlemmar, hur Fältbiologerna kan hjälpa dig, hur du kommer igång med att planera aktiviteter eller startar bankkonto. Om ni är redo kan vi också ha uppstartsmöte direkt!

 

Introduktion till ledarskap

Att vara en bra ledare är inget du föds till, det är något du lär dig – och som alla kan vara på sitt eget sätt. Detta är en workshop för dig/er som börjar känna dig redo att organisera och leda aktiviteter, men behöver introduktion till vad det innebär. Du är kanske intresserad av natur och miljö, ska organisera en naturaktivitet, ägna dig åt aktivism eller har andra idéer att förverkliga. Därför denna workshop i att orientera sig i vad ledarskap kan vara, vad du kan åstadkomma med det, och hur du stärker dina egna och andras styrkor. Vi utforskar ledarskap syfte, gruppdynamik och positiva ledaregenskaper. Bra att kombinera med andra workshops här i listan.

Introduktion till jämställdhet & inkludering

Normer kring kön, ålder, etnicitet, könsuttryck, funktionalitet och mycket mer kan göra det svårare eller lättare för olika personer att vara med på aktiviteter, påverka och delta i grupper. Detta är en workshop för dig som vill arrangera aktiviteter som är välkomnande och positiva för fler, och vill ha hjälp med att komma igång med det. Vi kommer grundläggande orientera oss kring normer, olika sorters diskriminering, trösklar och konkreta saker en aktivitetsarrangör en klubborganisatör kan göra.

Föreningsdemokrati

För dig/er som vill lära dig mer om föreningsdemokrati, vare sig du tycker att det är fascinerande eller frustrerande. Vad är egentligen syftet med att ha årsmöten, styrelsemöten, sekreterare och så vidare, och hur hänger det ihop? Du kommer lära dig om varför ideella föreningar är uppbyggda som de gör, värdet av att det ser ut så, och hur du kan använda dessa verktyg så bra som möjligt – minska förvirringen, öka nyttan med dem!

Arrangera en naturaktivitet

 

Du vill ta med dig några – eller många – vänner och fältbiologer för att njuta av naturen, upptäcka en plats eller lära er om naturtyper och arter. Men hur hittar en rätt bra plats, rätt utrustning, planerar mat, hittar arterna etc? Vi går igenom saker att tänka på för att naturaktiviteter ska bli lyckade, beroende på tema, plats, storlek på gruppen, årstid, antal timmar eller dagar.

 

 

Kreativa miljöaktioner

För dig/er som vill planera och genomföra en kreativ aktion för att driva en fråga, uppmärksamma ett ämne, eller som en del av en större existerande kampanj. Vad ska man tänka på? Hur vet du vad som är en bra idé? Vad behövs? Vilka olika effekter kan en aktion ha? Du får ta del av tidigare lärdomar, inspirerande exempel och lära dig hur en aktionsplanerare kan tänka.

Att vara en klubbstyrelse

Du – och kanske några till – har just gått med i en klubbstyrelse, eller funderar på att göra det, och behöver veta mer om vad det innebär. Hur driver man klubben så bra som möjligt? Hur planerar ni ert arbete? Vad gör en sekreterare? Ta med din nya – eller tänkta – klubbstyrelse på denna workshop, så går vi igenom era frågor och utforskar hur ni kan fungera som bäst!

Håll en Naturmakt-kurs i ledarskap och arrangörskap

 

Du är villig att investera en del tid i att få en grupp att fungera bra och kunna genomföra projekt. Du vill hjälpa andra – t ex medlemmar i din klubb – att bli drivande och växa som arrangörer. Du får lära dig att hålla och arrangera Fältbiologernas Naturmakt-kurs. Kursen ger deltagarna verktyg i ledarskap, planering, organisering, logistisk och inkludering inför miljö- och naturaktiviteter.

Läs mer om Naturmakt här ->

Verktyg för att driva projekt

Ni är några som vill driva någon form av projekt inom Fältbiologerna och är intresserade av verktyg som underlättar att projektet går bra. Beroende på vad som är viktigast för er, kan vi i workshopen lägga fokus på olika saker, så som planeringsverktyg, ledarskap, arbetsfördelning, logistik, gruppdynamik, motivation och/eller självledarskap.

Fler teman kommer…

Vi har en rad idéer på workshops under utveckling, allt efter vad våra medlemmar är intresserade av och behöver. Önska gärna teman – kontakta oss här nere!

(Sätt in din egen workshop här)

Har du kunskaper, färdigheter, eller något annat som du vill sprida till andra fältbiologer genom föreläsning, möten, workshops eller liknande former, digitalt eller fysiskt? Hör av dig så kan vi förhoppningsvis hjälpa dig att komma igång med det!

 

 Jag heter Joakim och håller i Fältbiologernas workshop-initiativ. Kontakta mig på mail, telefon eller direkt i formuläret nedan:

070-387 01 34

verksamhetsutvecklare@faltbiologerna.se

Kontakta mig för att boka workshop, fråga eller annat:


Är du medlem:Denna sida är skyddad av reCAPTCHA och Googles Privacy Policy och Terms of Service gäller.


Frågor och svar


Får jag vara med om jag är helt ny medlem?

 

Självklart, välkommen att höra av dig!

 

Jag vill vara med, men är inte 3 personer!

Tveka inte att skriva till mig även om du inte vet någon annan – det kan finnas fler intresserade som hört av sig.

Går det att ordna workshop-pass i verkligheten också?

Det gör det säkert! Hör av dig så försöker vi boka in det!

Vilka tider och dagar kan jag boka en workshop?

 

Det varierar, men det mesta är möjligt. Ibland är det lättare för oss att boka in ett tillfälle dagtid.

 

Hur gör jag för att hålla ett eget workshoppass?

Kul! Kontakta mig så pratar om hur vi ska göra!

Finns det inspelningar av workshopparna?

Vi kommer prova att fixa sådana, de kommer dyka upp här på sidan i så fall.

Får jag boka in många workshops?

Superkul att du vill det! Flera av dessa kan med fördel tas tillsammans. Jag kan såklart inte lova att det alltid finns tid för hur många som helst, men skriv och fråga! Kanske ordnar vi istället en halv/heldagskurs på din ort?