Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Aktion mot Sveaskogs skogssabotage

10/03 kl. 12:00 - 14:00

Sveaskogs skogsbruk förstör för både klimat och skogens artmångfald. Därför ordnar vi denna aktion utanför Sveaskogs kontor för att kräva omedelbar förändring i deras sabotage av svenska skogar.

Skogen är en av Sveriges största skatter, som vi fältbiologer kämpat för i generation efter generation. Om vi tog hand om den på rätt sätt skulle den bli vårt största försvar mot klimatförändringarna. Istället styckas den till småbitar för att bli engångsförpackningar och toapapper. Den behandlas utan respekt för varken klimat eller alla de tusentals andra arter som bor i skogen och som vi delar denna jord med.

Sveaskog, vårt statliga skogsbolag, hävdar att deras skogsbruk är hållbart. Samma skogsbolag avverkar systematiskt värdefulla naturskogar och mörkar information om detta. Deras skogsbruksmetoder frigör koldioxid ur marken. Samtidigt blir majoriteten av de avverkade träden kortlivade produkter, vilka snabbt förbränns och släpper ut ännu mer koldioxid.

Detta är ett svek mot framtiden.

Vi samlas på en söndag utanför Sveaskogs kontor när kontoret är stängt. Detta är en uppmaning till alla som bryr sig om vår framtid att ställa krav på Sveaskog och den svenska staten.

Vi kräver att Sveaskog sätter planeten och mänsklighetens framtid före ekonomisk vinst. Våra ekosystem är en fråga om liv och död som rör alla. Skogen måste brukas hållbarare, exempelvis med ökat hyggesfritt skogsbruk, och mycket större hänsyn tas till signalarter och skogen som livsviktigt ekosystem. För att på riktigt ha någon kraft att skydda skogen bör Skogsvårdslagen även bli en del av Miljöbalken

Vi agerar som del av kampanjen Vår Skog, där en stor sammanslutning av organisationer och privatpersoner engagerar sig för att Sveaskog ska ta hand om Vår Skog.

Skriv på och engagera dig:
https://varskog.nu/  https://faltbiologerna.se/

Detaljer

Datum:
10/03
Tid:
12:00 - 14:00
Evenemang Kategori:

Annan

Kontaktperson
joakim.andren@faltbiologerna.se

Plats

Lilla Bantorget
Torsgatan 4
Stockholm, 111 23
+ Google Map