Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Aktivistafton: USA:s miljöpolitik – från Trump och Standing Rock till Biden och Green New Deal

22/10 kl. 19:00 - 20:00

Vad händer egentligen med USA:s miljöpolitik efter valet? Som alla vet är Donald Trump och hans republikaner ett av de största hoten mot vår planet i världshistorien – men hur ser egentligen Joe Bidens och Demokraternas miljöpolitik ut? Vilka olika grupperingar strider om miljön inom Demokraterna, från Bernie Sanders och Alexandria Ocasio-Cortez krav på en Green New Deal till mer etablissemangsvänliga demokrater som fortfarande tror på kolindustrin? Och vad ägnar sig USA:s miljörörelse åt just nu, ett par år efter den historiska urfolkskampen vid Standing Rock – och hur agerar de unga klimataktivisterna i USA i förhållande till valet och de historiskt avgörande åren därefter?

Dessa frågor kommer Fältbiologernas vice ordförande och masterstudenten i statsvetenskap Leo Rudberg, som fördjupat sig i USA:s miljöpolitik och miljörörelse på distans sedan valet 2016, att besvara i en spännande, systemkritisk och nybörjarvänlig föreläsning om miljöpolitiken i USA. Givetvis kommer vi också få höra om de senaste opinionssiffrorna inför valet och hur det egentligen går i valrörelsen – kommer Demokraterna lyckas besegra Trump och ta det första av många steg mot en rimligare miljöpolitik i USA?

LÄNK TILL AKTIVISTAFTON HITTAR DU HÄR

https://us02web.zoom.us/j/82375919952

OM AKTIVISTAFTON

Denna föreläsning är en del av Aktivistafton – Fältbiologernas nya serie digitala föreläsningar, som under Coronakrisen ska folkbilda om miljöfrågor och miljöengagemang. Aktivistafton äger rum en gång i månaden 19:00-20:00 – med både fältbiologer och inbjudna gäster som föreläsare. Föreläsningarna är gratis, men frivilliga gåvor för att möjliggöra ungas miljöengagemang uppskattas. Skänk en gåva: https://www.faltbiologerna.se/skank-en-gava/

Detaljer

Datum:
22/10
Tid:
19:00 - 20:00
Evenemang Kategorier:
, ,
Webbplats:
https://us02web.zoom.us/j/82375919952

Arrangör

Riksstyrelsen
E-post:
riks.styrelsen@faltbiologerna.se

Annan

Tillgänglighet
Alla - oavsett medlemsskap, tidigare engagemang eller ålder!