Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Aktivistafton: Världshandeln & miljön – den globala kapitalismens okända baksidor för planeten och miljön

19/11 kl. 19:00 - 20:00

Flygplan, fraktfartyg och fossila bränslen – handeln över gränserna har de senaste decennierna exploderat i takt med teknikutvecklingen. De flesta politker är positiva till världshandeln, men vilka baksidor finns egentligen för planeten med den enorma handeln över gigantiska avstånd? Och vad händer med demokratin och miljöskyddet när storföretag får stämma stater i speciella direktörsdomstolar i “frihandelns” namn?

Dessa och fler frågor kommer miljöaktivisten Andrea Söderblom-Tay, som har en master i humanekologi och tidigare varit ordförande för Jordens Vänner, föreläsa om under en lärorik Aktivistafton. Vi kommer reda ut allt från konstiga handelsavtal som CETA och TTIP till konsekvenserna för människor och miljö när mänskligheten blir allt mer beroende av ett oljedrivet, globalt ekonomiskt system. Inga särskilda förkunskaper behövs och alla är välkomna oavsett ålder.

LÄNK TILL AKTIVISTAFTON HITTAR DU HÄR: https://us02web.zoom.us/j/82504400962

OM AKTIVISTAFTON

Denna föreläsning är en del av Aktivistafton – Fältbiologernas nya serie digitala föreläsningar, som under Coronakrisen ska folkbilda om miljöfrågor och miljöengagemang. Aktivistafton äger rum en gång i månaden 19:00-20:00 – med både fältbiologer och inbjudna gäster som föreläsare. Föreläsningarna är gratis, men frivilliga gåvor för att möjliggöra ungas miljöengagemang uppskattas. Skänk en gåva: https://www.faltbiologerna.se/skank-en-gava/

Detaljer

Datum:
19/11
Tid:
19:00 - 20:00
Webbplats:
https://us02web.zoom.us/j/82375919952

Arrangör

Riksstyrelsen
E-post:
riks.styrelsen@faltbiologerna.se