Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Aktvism/fåglar/skogskamp/häng i Vallda med Fältbiologernas riksstyrelse

10/07 - 12/07

Gratis

Häng med på en maxad dag utanför Valldastugan, fylld av miljökamp och naturupplevelser, med Göteborgs Fältbiologer och Fältbiologernas riksstyrelse!
Fältbiologernas ena ordförande Tove Lönneborg och vice ordförande Leo Rudberg åker på turné i början av juli och 10-12 juli besöker dem oss i Göteborg! Den 11 juli ska vi därför hänga utanför Valldastugan på vackra Vallda Sandö. Dagen är uppdelad i flera olika pass, så alla kan delta på precis det en själv är peppad på – eller såklart allihop om en vill det! Det går också att tälta en eller två nätter (se mer nedan).

SCHEMA 11 JULI
Bussen kommer fram till Sandö, Kungsbacka (hållplatsen vid Valldastugan) 2 minuter över hel (t.ex. 08:02, 09:02 osv.) Starttiderna är anpassade för att hinna gå från bussen till Valldastugan.
08:30-11:30: Fågelmorgon, eventuellt även växtskådning. Vi har en tubkikare, men ta gärna med handkikare och lupp om du har. Förhoppningsvis ser vi några havsfåglar och hör sjungande sommarfåglar.
11:30-12:30: Lunch. Alla äter egen medhavd mat – men spara kvittot så ersätter Fältbiologerna kostnaden i efterhand (förutsatt att det är vegetariskt).
12:30-14:30: Aktivism-workshop – vår vice ordförande Leo (som bl.a. varit inblandad i kamperna för att rädda Ojnareskogen och Råstasjön samt stoppa M/KD/SD:s miljökatastrofala budget 2018) berättar om hur en skriva insändare, skapa aktioner och demonstrationer, hålla tal, kampanja digitalt eller annat vi vill veta. Vi kommer också få testa på lite miljöaktivism – ta gärna med något digitalt att skriva längre texter på och eventuella hjärtefrågor!
14:30-16:00: Bad/häng och fika. Vi badar! Ta med badkläder och handduk om du vill. Du som inte vill bada är såklart välkommen att hänga på klipporna. Alla äter egen medhavd mat – men spara kvittot så ersätter Fältbiologerna kostnaden i efterhand (förutsatt att det är vegetariskt).
16:00-18:00: Skog och skogskamp – vår ordförande Tove Lönneborg (som inventerat skogar, arrangerat flera skogsaktioner och använt civil olydnad för skogen) berättar om Fältbiologernas stora skogskampanj “Skogen som tog slut” som vi driver i år. Vi får bl.a. prata om varför skogen är viktig, få reda på mer om Fältbiologernas skogsfilm som släpps i höst med en stor turné samt fundera på vad Göteborgsklubben kan göra för att rädda skogen. Eventuellt testar vi också en enkel form av skogsinventering genom att leta hotade arter i skogen vid Vallda.
18:00-19:00: Middag. Alla äter egen medhavd mat – men spara kvittot så ersätter Fältbiologerna kostnaden i efterhand (förutsatt att det är vegetariskt).
19:00-så sent vi vill: Fritt häng. Vi umgås, pratar om vad vi vill (kanske Göteborgsklubben, klimatkrisen eller meningen med livet) och har det trevligt. Instrument och liknande välkomnas varmt!
PRAKTISK INFO (bl.a. tältning)
Alla är varmt välkomna att tälta 10-12 juli (en eller två nätter). OBS: av Coronaskäl kommer tyvärr endast Tove och Leo (som sover i Valldastugan) ha tillgång till stugan. Alla har dock tillgång till dass. Vi håller avstånd på aktiviteten och umgås endast utomhus. Ta gärna med handsprit. Stanna hemma om du är sjuk eller har minsta symtom.

FRIVILLIG ANMÄLAN
Anmälan är inte obligatorisk, men det är superbra om alla som tänkt komma fyller i detta anmälningsformulär Det är också viktigt för att vi ska kunna informera om eventuella ändrade planer!
Denna aktivitet riktar sig till alla upp till 26 år. Bjud gärna in dina vänner. Dagen efter – 12 juli – ordnar vi en aktion mot Preem inne i centrala Göteborg.
Allt gott,
igelkott!
/Fältbiologernas riksstyrelse och Göteborgsklubben

Detaljer

Börjar:
10/07
Slutar:
12/07
Pris:
Gratis
Evenemang Kategori: