Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Alternativt Fältstation Öland

11/09 kl. 18:00 - 13/09 kl. 13:00

Saknar du också Fältstation Öland eller är nyfiken på vad det innebär? I år kommer det att arrangeras, något senare än vanligt, och på ett annorlunda sätt - men vi kommer som vanligt att försöka samla Fältbiologer för härligt häng och en minnesvärd helg!

 

Helgen 11-13 september kommer vi i Ölandskommittén att arrangera ett Alternativt Fältstation Öland. Detta innebär att olika miniläger kommer att arrangeras av olika Fältbiologklubbar runtom i Sverige! Förutsatt att någon av er därute vill arrangera dessa miniläger det vill säga!


Helgen kommer att levas efter det gamla, trogna och klyschiga citatet “Forever together, never apart. Maybe in distance, but never in heart” Även om vi alla befinner oss på olika orter för att minska resandet och större folksamlingar så kommer vi att mötas över zoom, det blir fint.

Vi i kommittén kommer att arrangera aktiviteter på distans, såsom poängjakt. De olika klubbarna tävlar mot varandra och på söndag förmiddag samlas vi på zoom för att kora vinnarna och ha lägereldsmys! Det kan även hända att vi arrangerar ett lägereldsmys på lördagskvällen, lite beroende på önskemål från er som deltar.

 

ARRANGERA!

Är du aktiv i en klubb får du gärna arrangera Öland på land på din ort och är du inte klubbaktiv kan du kontakta din närmsta klubb! Anmäl er klubb genom följande länk >> 

Exakt hur varje klubb väljer att anordna helgen, t.ex. om övernattning (förslagsvis utomhus) sker eller inte är upp till varje klubb att bestämma. Dock får inte gränsen om 50 personer överskridas och det är viktigt att hänsyn tas till covid-19. Om övernattning sker är det därför klokt om det görs med viss distans och inte precis intill varandra i tält.

 

SHEMA

Här följer ett schema över läger-helgen men notera att det endast är förslag! Ett alternativt fältstation Öland går att arrangera hur som helst! Under lördagen kommer alla arrangerade aktiviteter ske, så det går jättebra att bara ha lägerdag då! Sedan kommer ett gemensamt zoom möte ske på söndagen kl 11. Vill en arrangera läger hela helgen går det ju också, eller med bara en övernattning antingen fre-lör eller lör-sön!

Schemat går från fredag kväll- söndag lunch.

Fredag

Lägereldsmys
Lära-känna-lekar

Lördag

Förslag på morgonaktiviteter för att göra sig som mest redo för att ta hem poängjakten är meditation, yoga eller varför inte ett morgondopp?
9-11.00 MiniArtrally!
Vi börjar aktiviteterna med ett miniartrally för att få igång oss på morgonen! Här gäller det att se så många arter som möjligt, men också att se så många arter från olika kategorier som möjligt…
12.00 Poängjakten börjar!
Lägrets stora aktivitet är poängjakten! Genom att utföra olika uppdrag samlar ni poäng till ert lag.
18.00 Poängjakten slutar!
18.00 – Middag
Kvällshäng för de som vill!

Söndag

11.00 Zoommöte för alla deltagare på ”Öland på land”! Här kommer vi träffas för ett sista mys och kora vinnarna i de olika tävlingarna!

 


Kontakta gärna någon av oss i kommittén vid frågor via facebook eller mail!

Cecilia Rydberg, Vera Ranow, Dominika Holmberg

faltstation@faltbiologerna.se

 

Bjud in alla fältbiologer runtom i Sverige! Kom igen, det blir kul!

 

Detaljer

Börjar:
11/09 kl. 18:00
Slutar:
13/09 kl. 13:00
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:

Arrangör

Ölandskommitén
Telefon:
0763933166
E-post:
faltstation@faltbiologerna.se

Plats

Hela Sverige
Sverige + Google Map