Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Ängsmarkshelgen

13 juni - 14 juni

Gratis

Bin och insekter dör! Hur kan vi rädda dom? 

Bin och insekter är pollinatörer och därför livsviktiga för vår matproduktion. Ändå tar vi inte bättre hand om dom. När ängsmarker och öppna landskap försvinner, försvinner också bina. Men vad kan vi göra åt det? 

På Ängsmarkshelgen kommer vi lära oss om de de arter som finns på en typisk äng, men också varför det är så viktigt att skydda ängarna, vad som hotar de och hur de kan skyddas. 

Vi kommer att inventera ängsmarkerna där, göra en insats för att skydda ängen. Vi kommer tillsammans med kunniga personer diskutera varför det är så viktigt att skydda bin och insekter och hur klimatförändringarna påverkar bina. 

Vill du läsa mer om bin? Kolla Naturskyddsföreningens kampanj Operation Rädda bina!

VIKTIGT
Pågrund av covid-19 kommer vi inte att ha någon övernattning och endast ha utomhusaktiviteter. Eventet kommer att uppdateras med mer information i maj.


Det behövs inga förkunskaper och helgen är gratis. Fältbiologerna står för alla kostnader, inklusive reseersättning.  Helgen arrangeras av Fältbiologernas Stockholm-Uppland-Gotland distrik och aktiviteterna kommer vara inom distriktet.

Du kan redan nu anmäla dig! Mer information om helgen kommer i maj. 

Helgen arrangeras inom projektet Naturmakt och en grupp medlemmar kommer att planera helgen med stöd av fältbiologernas miljömentor, Agnes Grönvall. Vill du vara med och planera Ängsmarkshelgen? Läst mer och anmäl dig här

Fältbiologerna är ungdomsförening och våra aktiviteter ska vara trygga sammanhang för unga i alla åldrar. Vi är därför en helt alkohol- och drogfri förening.

Detaljer

Börjar:
13 juni
Slutar:
14 juni
Pris:
Gratis
Evenemang Kategorier:
,
Evenemang Taggar:
, ,

Annan

Sista anmälan
1 juni
Anmälan
https://forms.gle/UqEiuwh4aTt7Rmsz9
Kontaktperson
Agnes Grönvall
För vem
Alla