Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Artnördarkväll: lavar utomhus!

07/04 kl. 17:30 - 19:00

Gratis

Hej och välkommen till Uppsala Fältbiologers regelbundna artnördarkvällar! Det blir nördigt och nybörjarvänligt! Varannan tisdag kväll kommer vi att lära oss om någon specifik artgrupp. De första tillfällena har vi hållit till inomhus men nu när det blir ljusare tänkte vi bege oss ut i naturen.

Tisdag den 7 april är temat lavar! Vi kommer framför allt att titta på lavar i Stadsskogen, på sten och på bark. Har du samlat på dig en massa lavar under vintern, tagit foton eller helt enkelt är intresserad av att lära dig mer är detta ett bra tillfälle att artbestämma lavar tillsammans med andra fältbiologer.

Vi artbestämmer så gott vi kan, på den nivå man känner för. Minst en lavbok kommer att finnas på plats som man kan låna.

FÖR VEM: Aktiviteten är för medlemmar i Fältbiologerna. Man behöver inte ha några som helst förkunskaper, utan vi lär oss tillsammans! Men symtom får man inte ha.

TA MED: Ta gärna med aktuell bestämningslitteratur och lupp om du har. Vi kommer att fixa så att det finns några böcker och luppar.

VAR: Samling vid Stadsskogen, ingången vid Kåbovägen – Döbelnsgatan.

TILLGÄNGLIGHET: Stadsskogen har gångar och stigar av olika framkomlighetsgrad, som tillgängligast är några platta, grusade. Vi anpassar oss efter de som kommer!

Hör av dig ifall du har några frågor eller förslag på vilken artgrupp du vill syssla med och i vilken form!

Vi som håller i det är:
Astrid Eklund
Lovisa Helmius
Karl Soler
Tore Dahlberg

Detaljer

Datum:
07/04
Tid:
17:30 - 19:00
Pris:
Gratis

Annan

Kontaktperson
Lovisa Helmius, 0736635378