Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Artnördarkväll: MOSSOR

11/02 kl. 17:30 - 20:30

Gratis

Hej och välkommen till Uppsala Fältbiologers regelbundna artnördarkvällar! Varannan tisdag kväll kommer vi att lära oss om någon specifik artgrupp. Det blir nördigt och nybörjarvänligt! De första tillfällena kommer vi att hålla till inomhus men när det blir ljusare tänkte vi också bege oss ut i naturen.

Vi tänkte börja med MOSSOR! Den 28/1 hade vi vårt första tillfälle och tittade på mossor, och eftersom det var både roligt och klurigt så kör vi det igen! Vi lär oss allmänt om mossor och försöker artbestämma dem med stereolupp och mikroskop. Till vår hjälp så har vi två ex av Nationalnyckeln för bladmossor (och lite andra mossböcker.

FÖR VEM: Aktiviteten är för medlemmar i Fältbiologerna. Man behöver inte ha några som helst förkunskaper, utan vi lär oss tillsammans!

TA MED: Ta gärna med mossböcker och vanlig lupp om du har. Om du har samlat in mossor som du vill artbestämma eller visa upp får du gärna ta med dem också!

VAR: Hemma hos Tore och Lovisa på Blodstensvägen 5 i Uppsala. Det kan vara läskigt att komma hem till folk man inte känner, men strunt i det, kom ändå!

TILLGÄNGLIGHET: Lägenheten ligger tre trappvåningar upp. Tyvärr saknas hiss. Det finns möjlighet att gå undan till ett avskilt rum. Hör av er vid fler frågor!

Hör av dig ifall du har några frågor!

Vi som håller i det är:
Astrid Eklund
Lovisa Helmius
Karl Soler
Tore Dahlberg

Detaljer

Datum:
11/02
Tid:
17:30 - 20:30
Pris:
Gratis
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
,

Annan

Kontaktperson
Lovisa Helmius, 0736635378