Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Artnördarkvällar med Uppsalaklubben

10/03 kl. 17:30 - 20:30

Gratis

Hej och välkommen till Uppsala Fältbiologers regelbundna artnördarkvällar! Det blir nördigt och nybörjarvänligt! Varannan tisdag kväll kommer vi att lära oss om någon specifik artgrupp. De första tillfällena kommer vi att hålla till inomhus men när det blir ljusare tänkte vi också bege oss ut i naturen.

Tisdag den 10 mars är temat insekter! Vad passar bättre nu när våren är i antågande? Har du spännande kryp i skafferiet eller bild på någon häftig insekt från i somras? Ta med så försöker vi reda ut vad det är. Det kommer även att finnas tillgång till en hel del döda insekter för bestämning, som Tore fått tag på genom jobb.

Huvudfokus kommer att ligga på att nyckla till familj och det kommer även att finnas böcker för det. Vill man komma till släkte eller art finns en hel del bra nycklar på nätet, därför får man gärna ta med egen dator.

FÖR VEM: Aktiviteten är för medlemmar i Fältbiologerna. Man behöver inte ha några som helst förkunskaper, utan vi lär oss tillsammans!

TA MED: Ta gärna med aktuell bestämningslitteratur och lupp om du har. Vi kommer att fixa så att det finns några böcker och luppar på plats.

VAR: Evolutionsbiologiskt centrum (EBC) på Norbyvägen 14. Vi håller till i lärosal 3 (Clevesalen).

TILLGÄNGLIGHET: Det finns hiss. Mikrovågsugn saknas. Förmodligen kan man hitta ett avskilt hörn om man går ut ur salen, men vi kan inte garantera det. Hör gärna av dig vid frågor eller synpunkter!

Hör av dig ifall du har några frågor eller förslag på vilken artgrupp du vill syssla med och i vilken form!

Vi som håller i det är:
Astrid Eklund
Lovisa Helmius
Karl Soler
Tore Dahlberg

Detaljer

Datum:
10/03
Tid:
17:30 - 20:30
Pris:
Gratis
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:

Annan

Kontaktperson
Lovisa Helmius, 0736635378