Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Artnördarkvällar med Uppsalaklubben

05/05 kl. 17:30 - 20:30

|Återkommande Evenemang (Se alla)

Ett evenemang var 2 vecka/veckor som börjar 17:30 på tisdag, upprepas till 05/05

Gratis

Hej och välkommen till Uppsala Fältbiologers regelbundna artnördarkvällar! Det blir nördigt och nybörjarvänligt! Varannan tisdag kväll kommer vi att lära oss om någon specifik artgrupp. De sista tillfällena innan sommaren kommer vi att vara ute i naturen.

Tisdag den 5 april är temat insekter! Vi beger oss ut kring Eriksberg och Håga-Nåstens naturreservat för att leta insekter i olika typer av vegetation. Detta görs genom att  vi håller ett paraply eller liknande skärm/duk under buskar och träd medan vi slår på dem med en pinne så att de insekter som sitter i vegetationen faller ner i paraplyet och lätt kan undersökas.

Vi artbestämmer så gott vi kan, på den nivå man känner för. Litteratur av olika slag kommer att finnas så att man kan låna men hör gärna av dig om du vill låna en specifik typ av litteratur så försöker vi fixa det!

FÖR VEM: Aktiviteten är för medlemmar i Fältbiologerna. Man behöver inte ha några som helst förkunskaper, utan vi lär oss tillsammans!

TA MED: Ta gärna med aktuell bestämningslitteratur och lupp om du har. Paraply är kanske mest praktiskt för uppsamlingen men t.ex. en bit lakan kan också användas.

VAR: Eriksberg, Håga-Nåstens naturreservat. Vi samlas vid parkeringen vid Håga Bro kl. 17.30. Evenemanget slutar 20.30 men man får såklart stanna kvar längre.

TILLGÄNGLIGHET: Olika grusvägar och stigar finns i Eriksberg / Håga och gott om vegetation längs med många av dessa.

Hör av dig ifall du har några frågor eller förslag på vilken artgrupp du vill syssla med och i vilken form!

Vi som håller i det är:
Astrid Eklund
Lovisa Helmius
Karl Soler
Tore Dahlberg

Detaljer

Datum:
05/05
Tid:
17:30 - 20:30
Pris:
Gratis
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:

Annan

Kontaktperson
Lovisa Helmius, 0736635378