Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Artrace!

20/10 kl. 05:00 - 17:00

Vilken klubb kan se flest arter under 12 timmar? Uppsala och Lunds fältbiologer tävlar i artskådning!
Kl. 5 på morgonen till kl. 17 får man ge sig ut i naturen och leta efter arter. För att en art ska räknas måste minst 2 medlemmar i klubben ha sett eller hört den samtidigt. Man måste vara säker på vilken art man observerat. Spår, bon etc. gills inte, utan man måste ha sett eller hört själva arten. En person är ansvarig för klubbens artlista, och klubbmedlemmar kan skicka in sina artlistor till den personen, som sammanställer dem i en lista för hela klubben. Senast kl. 5 skickas listorna in till domarna, som sedan kungör resultatet. Kategorierna är fåglar, kärlväxter, kryptogamer, svampar och arter i allmänhet.
Fältbiologerna i Lund och Uppsala kommer att anordna gemensamma skådningsturer, och ses efteråt för att höra resultatet. Kolla i kalendariet efter din klubbs skådningstur!
Vill du delta, men bor inte i Lund eller Uppsala? Då kan du anmäla din klubb till tävlingen! Om du inte bor i närheten av en klubb, går det att göra ett eget lag. Ett lag består av minst två medlemmar i Fältbiologerna. Anmäl er senast 17 oktober till jonas__bengtsson@outlook.com (dubbelt understreck)!

Detaljer

Datum:
20/10
Tid:
05:00 - 17:00
Evenemang Kategorier:
, ,

Annan

Sista anmälan
17 oktober
Kontaktperson
Lund: lund@faltbiologerna.se Uppsala: jonas__bengtsson@outlook.com (dubbelt understreck)