Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Artrally (hela landet)!

12 mars kl. 04:00 - 19:15

12 mars är det artrally mellan alla fältbiologklubbar som vill i hela landet, där vi tävlar i att kryssa (se/höra) så många olika arter av olika kategorier som möjligt. Nybörjare och nördar är lika välkomna!

Tid: lördagen 12 mars 04:00-16:00. Resultat 18:30-19:15.
Plats: var ni än vill – så länge laget bara använder miljövänliga färdmedel (gång, cykel, rullstol, kollektivtrafik o.s.v.) efter att ni samlats och innan ni slutar kryssa.

Det går utmärkt att tävla i endast en kategori – eller hur många en vill!

Följande kategorier finns att kryssa i:

  • Arter (megakategorin – alla arter av allt levande räknas)
  • Fåglar
  • Däggdjur
  • Insekter
  • Andra djur
  • Kryptogamer (svampar, lavar och mossor)
  • Kärlväxter
  • Övriga kategorier – hitta på vad ni vill, till exempel “olika skräptyper” eller “roliga moln som med lite fantasi liknar någonting”.

Alla regler finns här: https://docs.google.com/document/d/1byPMDswO3BjOb2ePWFqNcxJU4nn0diVmVqmLmpTvkw8/edit?usp=sharing

En osatsig/chill klubb rekommenderas sovmorgon följt av en lugn halvtimmespromenad i närområdet där ni ser tre fåglar och två träd.

En satsig/galen klubb rekommenderas noggrann planering, tältning i ett väl valt naturområde och uppstigning prick 04:00 för att fånga dagen – och arterna – i maximal utsträckning.

Anmälan: För att delta, anmäl ert lag här: https://forms.gle/YYSQSXoGmZqFtht98. Kommunicera gärna också ut laget i er klubb så att fler kan delta, t.ex. via kalendariet på faltbiologerna.se eller i er klubbs facebookgrupp. Om ni vill kan det vara kul att göra ett eget event för er klubbs deltagande i artrallyt! Sista dagen att anmäla sig till artrallyt är 18:00 den 9 mars. Men anmäl er gärna så snart som möjligt!

Alla samlas kl 18:30 på Zoom, för genomgång av artlistor, berättelser om de bästa kryssen och allmänna trevligheter. Ca kl. 19:00 presenteras resultatet och segraren koras! Länk: https://us02web.zoom.us/j/89972048060?pwd=MmEwYWl1WG1lMzVzUG1aUENlbXFWUT09

Har du frågor eller funderingar? Eller vill du vara domare? Skriv till jonas__bengtsson@outlook.com! Domaren bör vara etablerad artnörd. Det är meriterande att tidigare ha deltagit eller dömt i ett artrally.

Annan

Sista anmälan
18:00 9:e mars
Anmälan
https://forms.gle/YYSQSXoGmZqFtht98
Kontaktperson
jonas__bengtsson@outlook.com (dubbelt understreck))
Länk till digital aktivitet
Mötet där resultaten presenteras: https://us02web.zoom.us/j/89972048060?pwd=MmEwYWl1WG1lMzVzUG1aUENlbXFWUT09