Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Artrally med Växjö Fältbiologer!!!

23/05 kl. 09:00 - 16:00

Gratis

Den 23 maj, dagen efter Biologiska Mångfaldens dag, har Stockholms Fågelklubb utmanat övriga fältbiologklubbar i ett storslaget artrally. Det innebär att Fältbiologernas klubbar tävlar om att hitta (och kryssa) så många olika arter som möjligt.

För att få kryssa en art måste hela laget antingen ha sett eller hört arten. Laget får bara använda sig av ekologiska transportmedel under den tid som man är ute och kryssar men man får ta sig till och från startplatsen med t.ex. kollektivtrafik. Såväl nyfikna nybörjare som satsiga artnördar är välkomna!

Växjö Fältbiologer har antagit denna utmaning! Mellan klockan 09:00-16:00 är vi igång och kryssar arter! Om vi blir ett eller flera lag (högst 8 pers) inom klubben beror på hur många som anmäler sig.

Hur många vi blir avgör också därför vilken plats vi startar på (blir vi flera lag är det ju bra om vi kan täcka olika områden). Men eftersom vi vill att det ska vara så lätt som möjligt att delta så kommer vi se till att det går att ta sig till startplatsen med cykel (om man är Växjö-bo).  Alla mellan 6-26 år är välkomna att delta!

ANMÄLAN: För att ha lite tid att samla ihop lagen är det bra om man anmäler sig så fort som möjligt. Sista anmälningsdag är Fredag 21/5 klockan 23:59. Anmälan hittar du här: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeRSj_ySGwWjOFDTHjY6r-CPk5MwVY2nKCDtq0evlZQ_WrqYA/viewform

Klockan 20:00 kommer alla samlas på Zoom för att få höra resultatet. Mer information om det och om reglerna finns nedan.

Mer information om dagen, t.ex. vilken plats vi startar på, kommer på mail till dig som anmält dig.

Vid frågor och funderingar kan du också höra av dig till: Evelina Szamosi, 0760334511. Man kan också höra av sig på Messenger (Evelina Szamosi) eller till Växjöklubbens mail: vaxjo@faltbiologerna.se.

Må bästa klubb vinna!

 

Utdrag från det nationella eventet:

“Nedanstående kategorier finns att kryssa i:

  • Arter (megakategorin – alla arter av allt levande räknas)
  • Fåglar
  • Däggdjur
  • Insekter
  • Andra djur
  • Kryptogamer (svampar, lavar och mossor)
  • Kärlväxter
  • Övriga kategorier – hitta på hur många ni vill! Tänk stort/kreativt/flummigt! Ju konstigare desto roligare! (Det kan noteras att om ni hittar på en riktigt obskyr kategori lär ni vara garanterade seger i den, för sannolikheten att någon annan skulle komma på att kryssa t.ex. “djur- eller bokstavsliknande vattenpölsformer” är ganska liten.)”

“Lagen uppmuntras till frivilligt skryt, pepp och allmän arthets i Fältbiologernas sociala medier innan, under och efter artrallyt. Alla samlas kl 20:00 på Zoom, för genomgång av artlistor, berättelser om de bästa kryssen och allmänna trevligheter. Ca kl 20:30 presenteras resultatet och segraren firas! Länk: https://us02web.zoom.us/j/82657951575″

Reglerna för Artrallyt hittar du HÄR: https://docs.google.com/document/d/1frjEBBVe0GeGrw9vU1y3hrIqQkXVfnUdOyhd8R5zc7I/edit

Detaljer

Datum:
23/05
Tid:
09:00 - 16:00
Pris:
Gratis

Annan

Sista anmälan
21/5 23:59
Anmälan
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeRSj_ySGwWjOFDTHjY6r-CPk5MwVY2nKCDtq0evlZQ_WrqYA/viewform
Kontaktperson
Evelina Szamosi, 0760334511
Coronainfo
Vi kommer vara högst 8 personer per lag