Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Vinterhelgen

31 januari - 1 februari

Gratis

Vinterhelgen

Vad händer med vintern?

När kunde du senast åka skidor eller ha snöbollskrig på jul?  Med ett varmare klimat har vintrarna blivit varmare och blötare. Under en fältbiologs-liv förväntas antal dagar med snö minska kraftigt i Stockholm och Uppland(läs mer på SMHI:s hemsida). 

Vad händer egentligen med vintrarna när klimatet blir varmare? Hur påverkas naturen av att vintrarna förändras? Vilka ekosystem och vilka arter påverkas? Och hur kan vi skydda vintrarna? 

Under Vinterhelgen den 31 januari-2 februari får vi lära oss om vad som händer med vintrarna när klimatet bli varmare. Under helgen kommer vi att övernatta i en stuga i ett naturreservat i närheten av Stockholm.  Vi kommer att göra natur-iga och vintriga aktiviteter och diskutera hur vi kan skydda vintrarna tillsammans. 

Vi kommer att vara i en stuga på Lovön i Stockholm. Vi ses fredag den 31 januari kl. 18.15 för att gemensamt ta bussen ut till lövön. I stugan äter vi middag tillsammans. Under lördagen ska vi dels skåda efter vinterfåglar, lära oss om hur naturen påverkas av en varmare vinter, få höra en föreläsning av en meteorolog som hur vintrarna förändras i och med klimatförändringarna, äta lunch ute över öppen eld och fram för allt ha kul i hop ute! På söndagen äter vi frukost, packar ihop, och tar bussen hem kl. 12.25 från Lovön. Vi är tillbaka på brommaplan kl. 12.41 på söndagen. Packlista och mer information om aktiviteter kommer skickas ut till de som anmält sig.

Inga förkunskaper krävs och hela helgen är gratis. All mat ingår och är vegansk. Du behöver vara fältbiolog för att delta. Det är gratis att bli medlem i fältbiologerna. Bli medlem här

Har du några frågor? Tveka inte att höra av dig miljömentorn Agnes: Facebook: https://www.facebook.com/agnes.gronvall.18, eller telefon 079-331 35 77, eller på mail agnes.gronvall@faltbiologerna.se

Detaljer

Börjar:
31 januari
Slutar:
1 februari
Pris:
Gratis
Evenemang Kategorier:
,

Plats

Scoutstuga i Lovöns naturreservat
K2 Scoutstuga, Strömdalsvägen 115
Stockholm, 178 93 Drottningholm

Annan

Anmälan
https://forms.gle/6bB7cALWRoC6Mw8M9
Kontaktperson
Agnes Grönvall
För vem
Alla fältbiologer