Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Biologisk mångfalds-läger – anmälan öppen för deltagare! 🛶

11 augusti kl. 14:30 - 14 augusti kl. 14:00

Gratis

Det finns inga platser kvar på lägret just nu, men du kan anmäla dig som reserv så kan du få plats ifall någon/några inte kan längre kan delta.

Här anmäler du dig till lägret!

📅 11-14 augusti är det dags för det fjärde lägret inom projektet Naturmakt – nämligen Biologisk mångfalds-läger i närheten av Växjö! Du är varmt välkommen om du vill lära dig att paddla kanot, slå med lie, göra upp en eld, bygga insektshotell eller bara hänga med Fältbiologer. Aktiviteten är för dig som är 11-25 år!

🏠⛺ Vi kommer att bo vid Hagtorpet, en gård utanför Växjö. Vi kommer att bo i tält, vindskydd och hängmattor. Det går också bra att sova direkt under himlen om det är bra väder. Maten kommer vi att laga över eld, i stormkök och på spisplattor. Vi kommer att vara utomhus nästan hela tiden. Om du har eget tält, sovsäck och liggunderlag får du gärna ta med det.

🚌 Vi möts vid Växjö station torsdag förmiddag 11 augusti, kl. 14.30. Vi avslutar lägret kl. 14 vid Växjö station söndag 14 augusti. Under lägret kommer vi att vara på Hagtorpet hela tiden utom på söndagen då vi ska slå en äng med Naturskyddsföreningen i Växjö, ungefär en halvtimme från Hagtorpet.

🍀 Vi kommer att få lära oss att paddla kanot, göra upp eld (om det inte är eldningsförbud), använda stormkök, fågelskåda och lära oss om hur vi kan skapa fler hem åt olika arter – vilket är viktigt för planeten. Du behöver inte ha någon förkunskap eller ha deltagit på en aktivitet med Fältbiologerna tidigare!

💰Fältbiologerna betalar resa, mat och boende. Tänk på att boka andra klass och spara kvittot. Länk till Fältbiologernas resepolicy: https://docs.google.com/document/d/1IdtWbi05Z0Sub3c6kiGthvdwvrS_xGpJAa020evNMbM/edit
Maila naturmakt@faltbiologerna.se om du har frågor om vilket tåg eller buss du ska boka.

Boka din tågbiljett direkt, då många reser under sommaren är det viktigt att du bokar tåget så snart som möjligt efter att du fått en bekräftelse från naturmakt@gmail.com om att du är anmäld.

🥘 All mat är vegansk, den innehåller alltså INTE ägg, mjölk, ost, kött – ingenting från djur.

🎒Du behöver inte äga någon utrustning, men du får gärna ta med ett glatt humör och tält, sovsäck, liggunderlag och kikare. Det viktiga är att du har kläder för alla väder! Packlista kommer komma i ett mail ungefär en vecka innan lägret.

💬 Bland ledarna finns språkkunskaper i engelska, spanska och persiska. Om du talar lite svenska men behöver hjälp ibland med ord från engelska eller persiska till svenska så kan vi hjälpa till. Det kan också finnas fler som kan hjälpa till att översätta bland deltagarna.

⏰ Anmäl dig senast 4 augusti!

Har du några frågor? Kontakta Cecilia på:
📧 naturmakt@faltbiologerna.se
📞 076-034 21 92
📱instagram: miljomentor

Detaljer

Börjar:
11 augusti kl. 14:30
Slutar:
14 augusti kl. 14:00
Pris:
Gratis
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
Webbplats:
https://forms.gle/ccn4Yi5npKiT9CR19

Arrangör

Miljömentor
Telefon:
076-034 21 92
E-post:
naturmakt@faltbiologerna.se

Annan

Sista anmälan
4 augusti
Kontaktperson
Cecilia Rydberg
Tillgänglighet
Vi kommer att vara utomhus i olika sorters terräng

Plats

Hagtorpet
Svanås Hagtorpet, Höör
Växjö, 342 64
+ Google Map