Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Björns skärgård med Uppsala Fältbiologer

12/04 kl. 16:30 - 14/04 kl. 18:00

Följ med Uppsala Fältbiologer till Björns skärgård!

Björns skärgård är ett naturreservat vid Hållnäshalvöns spets i Norduppland. Det är en fantastiskt miljö med kobbar, skär och 3000 häckande kustfåglar. På våren passerar mängder med flyttfågel och i havet går det att se både säl och utter! Det finns också en fin fyr. Den tillhörande fyrvaktarbostaden har vi hyrt över helgen.

OBS! För att kunna följa med måste du vara medlem i Fältbiologerna (https://www.faltbiologerna.se/bli-medlem/) och ha anmält dig innan sista anmälningsdatum. Se längre ner.

I fyrvaktarbostaden finns 5 sängplatser. Det är först till kvarn, så de första 5 som anmäler sig har förtur på sängplatserna. Övriga får tälta!

Avresa med Upptåget på fredagen kl 16:43 från Uppsala C. Sedan skjuts från Skärplinge till Fågelsundet (ca 2 mil) och sedan båttaxi till Björn. Hemkomst kl 17:47 på söndagen.

Skjutsen till Fågelsundet och båttaxin till Björn räcker bara till 8 personer, och även då gäller först till kvarn för platserna. De, som utöver de 8 första anmälda, vill komma får arrangera transport till Fågelsundet på egen hand, men Uppsala Fältbiologer står för resekostnaden.

Fältbiologerna står för maten och allt kommer att vara veganskt.

Ta gärna med en kikare om du har det! Sovsäck om du har plats i fyrvaktarbostaden och tält samt liggunderlag om du inte har plats. Saknar du någon utrustning så kan vi lösa det tillsammans.

Sista anmälningsdatum är 5 april. Följ länken för att komma till anmälningsformuläret.
https://goo.gl/forms/XLvOAivERyhOM36i2

Hoppas du vill följa med oss till havet!

Detaljer

Börjar:
12/04 kl. 16:30
Slutar:
14/04 kl. 18:00
Evenemang Kategori:
Webbplats:
https://www.facebook.com/events/616961472063598/