Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Valldastughäng april

18/04 kl. 11:30 - 17:00

Gratis

Varje månad drar göteborgsklubben till Valldastugan! Det är en charmig liten stuga vi har tillgång till i natursköna Vallda Sandö. Där samlas vi för att ägna oss åt diverse olika naturrelaterade aktiviteter, eller vad annat vi känner för. Det kan handla om fågelskådning, botanik, sol och bad, pyssel eller att lösa världens problem kring en lägereld. Från och med nu kommer det också oftast att finnas böcker, mikroskop och en sakkunnig person på plats som kan hjälpa en att lära sig mer om växter.

Med tanke på coronaviruset sker evenemanget helt och hållet utomhus denna helgen. Det sker heller ingen övernattning, utan evenemanget äger rum under lördagen endast.

Stugan har utedass, rinnande vatten, el och en kokplatta. Mat lagar de som övernattar ofta tillsammans. Hör av dig om du vill vara med i matlaget.

Till valldastugan tar en sig enklast med buss till busshållplatsen Sandö, mer specifikt med buss 733, som bland annat avgår från Kungsbacka station. Från Göteborg till Kungsbacka går Kungsbackapendeln. Använd gärna Västtraffiks reseplanerare för att planera din resa: https://www.vasttrafik.se/reseplanering/reseplaneraren/.

Från busshållplatsen är det cirka 15 minuters promenad. Följ grusvägen ut mot Vallda Sandö och sväng vänster vid den röda gården på vänster sida. Gå sedan rakt fram tills du möts av en grind med en Fältbiolog-skylt. Då är du framme! Här är promenadrutten i Google Maps: https://bit.ly/325apz4.

Kommer du med bil är det viktigt att parkera på rätt ställe. En eller två bilar kan stå på gräset på den högra sidan av vägen innan vindskyddet, efter en svängt in vid den röda gården (se ovan). Här är den exakta positionen i Google Maps: https://bit.ly/2ZlIYPH. Parkera inte på gårdens egna parkering. Åk inte heller vidare ut mot stugan längs vägen, där finns ingen vändplats (grannens grusplan får inte användas för det ändamålet). Ett annat alternativ är att parkera på naturreservatets officiella parkeringsplats, här: https://bit.ly/2MEsNuD.

Denna gång är anmälan obligatorisk. Vi kan nås via vår mejladress gbg@faltbiologerna.se.

Väl mött!

Detaljer

Datum:
18/04
Tid:
11:30 - 17:00
Pris:
Gratis

Plats

Valldastugan
Sverige + Google Map