Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

EM i miljöpolitik – Fältbiologernas debatt inför EU-valet (livesänd)

05/05 kl. 14:30 - 16:30

Den 26 maj är det EU-val. Men vad innebär det? Vilka är det som väljs? Och vad sjutton har valet med miljön att göra? Detta och mycket mer vill Fältbiologerna reda ut! Vi bjuder in till en debatt där svenska EU-politiker svarar på frågor om vilken miljöpolitik de tänker driva på EU-nivå. EU har stort inflytande över klimat, jordbruk, biologisk mångfald och många andra frågor där Fältbiologerna vill att politiken tar större ansvar. Precis som i riksdagen företräder politikerna olika partier, med olika syn på hur miljöutmaningarna ska tacklas. Vi behöver en politik för ett långsiktigt hållbart samhälle – så var med och påverka!


Medlemmar från hela landet är välkomna. Debatten kommer streamas, och kan alltså ses även av den som inte har möjlighet att vara på plats. Klubbar får gärna anordna träffar lokalt, för att tillsammans se debatten direktsänd via nätet. Det kommer finnas möjlighet att skicka in frågor till politikerna, både innan och under debatten.

 

VAD: Livesänd miljödebatt inför EU-valet, med representanter (varav flera toppkandidater!) från olika partier. Detta är den preliminära listan:

Rikard Warlenius, V
Liza-Maria Norlin, KD
Emma Wiesner, C
Jytte Guteland, S
Lovisa Berglund, MP
Joakim Månsson Bengtsson, Fi

 

VAR: Torpet i Stockholm. Torpet är Studiefrämjandets nya lokal för miljöaktiviteter. Adressen är Finntorpsvägen 3C, Nacka.

NÄR: Debatten går av stapeln söndagen den 5 maj. Vi inleder med fika, mingel och bokbord från kl. 14.30. Själva debatten börjar kl. 15 och avslutas ca 16.30. Detta är öppet för allmänheten, ingen anmälan krävs.

  • Är du Fältbiolog? Fältbiologernas medlemmar är däremot varmt välkomna redan kl. 12.30, då vi äter lunch ihop (gratis såklart!) och diskuterar EU, miljöfrågor och annat spännande! Anmäl dig här >>

TILLGÄNGLIGHET: Lokalen är rullstolsanpassad, och på markplan. Det finns en toalett med viss tillgänglighet, men som tyvärr är för liten för permobil.

KOSTNAD: Gratis!

Debatten livesänds via Facebook, se länk:

https://www.facebook.com/events/828278084188189/?active_tab=about

I samarbete med Studiefrämjandet.

Detaljer

Datum:
05/05
Tid:
14:30 - 16:30
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
,

Plats

Sverige + Google Map