Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

En kväll med fältbiologerna och kampen om Sveriges sista naturskogar!

19/10 kl. 18:30 - 20:00

Välkomna till en kväll på Klossen i Umeå, där vi från fältbiologerna i samarbete med Studiefrämjandet pratar om Sveriges skogar och ser en kortvisning av den nya dokumentärfilmen “Om skogen – kampen om Sveriges sista naturskogar”!

Visste du att Sverige har skövlat större andel skog än Amazonas? Eller att hälften av alla rödlistade arter i Sverige är beroende av riktig skog? Man får höra att Sverige är ett land med mycket skog och att skog är viktigt både för biologisk mångfald och klimat. Men hur står det egentligen till med våra skogar i Sverige och hur hänger skog och klimat egentligen ihop?

Denna kväll är till för alla som vill lära sig mer om skog och hur man kan skydda våra sista riktiga skogar!

Tove Lönneborg, ordförande för Fältbiologerna föreläser och efteråt kan de som vill stanna och diskutera. Fältbiologerna bjuder såklart på fika! Skriv ett mail om eventuella allergier.

Länk till anmälan:
https://forms.gle/eYCZiexrhwnArhff9

Eftersom vi inte vill riskera smittspridning finns ett begränsat antal platser. Vi uppskattar att det finns plats till runt 20 personer inklusive föreläsare och styrelsen i Umeklubben. Du får bekräftelsemejl på din anmälan för garanterad plats. Vi ses!

Filmen är regisserad av Peter Magnusson på Helion film och visas nu som en del av Fältbiologernas kampanj “Skogen som tog slut”. För mer information om kampanjen, gå in på www.omskogen.se

Filmen visas även på andra orter, se vår hemsida för mer information och anmälan till andra visningar: https://www.faltbiologerna.se/filmturne/

Detaljer

Datum:
19/10
Tid:
18:30 - 20:00

Plats

Umeå