Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Fågelläger i Skåne med Stockholms fågelklubb

12/05 kl. 14:00 - 16/05 kl. 19:00

Syntolkning: sommargylling - en vackert klargul fågel vi hoppas få se (eller åtminstone höra) Foto: Kookaburra 81 • CC BY-SA 4.0

Stockholms fågelklubb ordnar ett fågelnördigt läger i Skåne under Kristi himmelsfärd 12-16 maj! Just maj i Skåne är en av de bästa tiderna och platserna för skådning i hela Sverige, med god chans på både rariteter och skånska häckfåglar som vit stork och sommargylling. Alla 6-26 år som tycker intensiva dagar fulla med fågelskådning utomhus låter spännande är varmt välkomna.

De flesta år ordnar Fältbiologerna ett stort naturläger på Öland varje Kristi himmelsfärd, Fältstation Öland. I år har dock lägret flyttats till juli (då vi hoppas att 150 personer kan samlas på Öland). Stockholms fågelklubb arrangerar därför en liten pandemianpassad fågelaktivitet under Kristi himmelsfärd, som i år är 12-16 maj – mitt i den tid när vårfåglarna sjunger som intensivast och syns som mest i södra Sverige. 

Vi åker minibuss tillsammans från Stockholm till Skåne onsdagen den 12 maj. I Skåne bor vi på vandrarhem, i scoutstuga eller liknande (arrangörerna fixar gratis boende till alla på samma ställe, men det är inte bokat ännu). Varje dag åker vi runt i minibuss till flera olika fågellokaler runtom i Skåne. Vi hoppas få se både de många flyttfåglarna som finns i maj (särskilt om det dyker upp några spännande rariteter vi kan dra på) och häckande fåglarna som är speciella för Skåne som vit stork, sommargylling, skärfläcka, kornsparv, röd glada, svarthakad buskskvätta och gulhämpling.

Under lägret lagar och äter vi frukost och middag tillsammans på vårt boende. Till lunch fixar vi mackor eller liknande lättare förtäring som förbereds på morgonen för att maximera skådartiden utomhus. Söndagen 16 maj åker vi hem till Stockholm med minibuss igen.

OBS: Detta är ett nördigt fågelläger riktat  till alla 6-26 år (erfarna som nybörjare) som genuint är peppade på ett gäng intensiva dagar med fågelskådning utomhus från morgon till kväll! En eller ett par av dagarna kommer vi gå upp vid 5-tiden. Du behöver inga förkunskaper (men däremot en genuin nyfikenhet) och vi lär av varandra. Du bör dock vara medveten om att detta inte ett allmänt chill naturläger utan ett utpräglat fågelskådningsläger, anpassat för dig som är eller vill bli fågelskådare (åtminstone för fem dagar). 🙂

Vi har åtta platser på lägret, inklusive arrangörer och chaufförer. Det innebär att det bara finns fyra lediga platser. I första hand riktar vi oss till dig som är med i Stockholms fågelklubb eller som kan ställa upp som chaufför av minibuss – om vi inte fyllt platserna kommer vi om en vecka öppna upp för att ta in övriga fältbiologer (så anmäl dig redan nu även om du varken är med i Stockholms fågelklubb eller som chaufför, så blir du “först i kön” ifall platser fortfarande finns kvar om en vecka).

Frågor eller funderingar? Kontakta någon av arrangörerna: Leo Rudberg (0762508230, leo.rudberg@faltbiologerna.se) eller Vera Ranow (vera.ranow@gmail.com)

Anmäl dig här snarast: https://docs.google.com/forms/d/1eOPPmL3wUZN_yZCldsOe49ikJLi43VA3YW2NN0bHPrE/viewform?edit_requested=true

Anmäl dig gärna oavsett om du är med i Stockholms fågelklubb/kan vara chaufför eller ej så får vi se om det blir platser över!

(Denna aktivitet förutsätter att den inte hindras av Coronarestriktionerna. Vi tror och hoppas att den kommer gå att genomföra.)

Syntolkning: sommargylling - en vackert klargul fågel vi hoppas få se (eller åtminstone höra) Foto: Kookaburra 81 • CC BY-SA 4.0
Syntolkning: sommargylling – en vackert klargul fågel vi hoppas få se (eller åtminstone höra)
Foto: Kookaburra 81 • CC BY-SA 4.0

Detaljer

Börjar:
12/05 kl. 14:00
Slutar:
16/05 kl. 19:00
Evenemang Kategorier:
, , , , ,
Evenemang Taggar:
, ,

Plats

Skåne
Sverige + Google Map

Annan

Sista anmälan
Anmäl dig snarast möjligt
Anmälan
https://docs.google.com/forms/d/1eOPPmL3wUZN_yZCldsOe49ikJLi43VA3YW2NN0bHPrE/viewform?edit_requested=true
Kontaktperson
Leo Rudberg, 0762508230, Leo.rudberg@faltbiologerna.se
Coronainfo
Max 8 deltagare.