Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Fågelmorgon #2 vid Ågestasjön

10/05 kl. 06:20 - 09:30

Göktyta. Photo: Arnstein Rønning, CC-BY 3.0

Nu på söndag besöker Stockholms Fältbiologer återigen Ågestasjön (station: Farsta Strand) för att kolla på vårfåglar i sjön och flyttande vårfåglar på himlen, med chans på bl.a. rovfåglar, änder och vadare – och nu har bpde göken och göktytan återvänt. Nybörjare såväl som fågelnördar välkomnas varmt!

På söndag morgon ses vi 06:20 utanför Farsta Strands tunnelbanestation (bara 50 m från Farsta Strands pendeltågsstation) för en halvtimmes promenad till Ågestasjöns naturreservat, en av Stockholms finaste fågelsjöar. Fokus ligger på vårfåglarna varav de flesta nu återvänt. Vi kollar dels på rastande fåglar i och runt sjön (med god chans på t.ex. fiskgjuse, svarthakedopping och snatterand), men kommer sannolikt också lägga stor tid på sträckfågelskådning, d.v.s. spana upp mot himlen på fåglar som flyttar förbi på höjd. I veckan har de bl.a. sett blå kärrhök och småspov – förhoppningsvis blir det en bra sträckdag på söndag.

Du måste inte anmäla dig utan kan delta spontant, men då kan vi såklart inte meddela ev. sista minuten-ändringar (t.ex. om aktiviteten behöver ställas in på grund av sjukdom). Om du vet att du tänker delta får du gärna höra av dig till Leo, så missar vi dig inte i Farsta Strand. Detta är ytterligare en fågelmorgon av flera söndags-fågelmorgnar med Stockholmsklubben under våren, då vi besöker olika tätortsnära fågellokaler (oftast varje vecka). Hör gärna av dig om du är pepp på att delta andra söndagar eller har tips på andra naturområden du skulle vilja besöka!

Tid: söndag 10 maj 06:20-09:30 (det är viktigt att du kommer i tid – hör av dig om du blir sen). Avslutningstiden är ungefärlig.

Plats: Farsta Strands tunnelbanestation. Sedan promenerar vi 30 min till själva Ågestasjön.

Tillgänglighet: Vid Ågestasjön lär vi gå till stora delar på häststigar samt gå upp i ett fågeltorn med smal beant trappa (nedervåningen verkar dock tillgänglighetsanpassad). Risk finns att delar av stigarna är leriga, så ha gärna ordentliga skor. Hör av dig om du har särskilda behov. Denna aktivitet riktar sig till alla fältbiologer (6-26 år).

Kontakt: Har du frågor eller funderingar? Hör gärna av dig till Leo Rudberg på leo.rudberg@faltbiologerna.se, 0762508230 eller Facebook (Leo Calandrella Rudberg).

OBS: om du har minsta symtom ska du stanna hemma, i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi kommer hålla 2 meters avstånd under fågelmorgonen och uppmanar alla att undvika långa resor med kollektivtrafik (så åk inte till fågelmorgonen i Farsta Strand från t.ex. Uppsala).

PS. Fältbiologernas ordförande Tove Lönneborg och vice ordförande Leo Rudberg är arrangörer, så vill du diskutera Fältbiologernas utveckling, har idéer på vad vi kan göra eller andra kul tankar är du varmt välkommen att prata med oss om det. Men fokus ligger såklart på fåglarna!

Göktyta. Photo: Arnstein Rønning, CC-BY 3.0
Göktyta. Photo: Arnstein Rønning, CC-BY 3.0

Detaljer

Datum:
10/05
Tid:
06:20 - 09:30
Evenemang Kategorier:
, , ,
Evenemang Taggar:
, ,

Arrangör

Leo Rudberg
Telefon:
0762508230
E-post:
Leo.rudberg@faltbiologerna.se

Annan

Sista anmälan
Ingen obligatorisk, men gärna innan 05:50 på söndag
Kontaktperson
Leo Rudberg, 0762508230, Leo.rudberg@faltbiologerna.se
Tillgänglighet
Alla fältbiologer (6-26 år)

Plats

Farsta Strand
Farsta Strands tunnelbana
Stockholm, Södermanland Sverige
+ Google Map