Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Fågelmorgon vid Ågestasjön

19/04 kl. 07:00 - 09:00

Nu på söndag besöker Stockholms Fältbiologer Ågestasjön (station: Farsta Strand) för att kolla på vårfåglar i sjön och flyttande vårfåglar på himlen, med chans på bl.a. rovfåglar, änder och vadare. Nybörjare såväl som fågelnördar välkomnas varmt!

På söndag morgon ses vi 07:00 utanför Farsta Strands tunnelbanestation (bara 50 m från Farsta Strands pendeltågsstation) för en halvtimmes promenad till Ågestasjöns naturreservat, en av Stockholms finaste fågelsjöae. Fokus ligger på vårfåglarna som nu börjat återvända ordentligt. Vi kollar dels på fastande fåglar i och runt sjön (med god chans på t.ex. rörhöna, brun kärrhök och snatterand), men kommer sannolikt också lägga stor tid på sträckfågelskådning, d.v.s. spana upp mot himlen på fåglar som flyttar förbi på höjd. Förra söndagen såg de bl.a. över 200 storspovar, flera myrspovar, röd glada, blå kärrhök, ett par svärtor och tre skräntärnor som flyttade förbi – vårt drömscenario är att vi har lika gigantisk tur med sträcket på söndag!

Du måste inte anmäla dig utan kan delta spontant, men då kan vi såklart inte meddela ev. sista minuten-ändringar (t.ex. om aktiviteten behöver ställas in på grund av sjukdom). Om du vet att du tänker delta får du gärna höra av dig till Leo, så missar vi dig inte i Farsta Strand. Detta är den andra fågelmorgonen av flera söndags-fågelmorgnar med Stockholmsklubben under våren, då vi kommer besöka olika tätortsnära fågellokaler (kanske t.o.m. varje vecka). Hör gärna av dig om du är pepp på att delta andra söndagar eller har tips på andra naturområden du skulle vilja besöka!

Tid: söndag 5 april 07:00-09:00 (det är viktigt att du kommer i tid – hör av dig om du blir sen). Avslutningstiden är ungefärlig.

Plats: Farsta Strands tunnelbanestation. Sedan promenerar vi 30 min till själva Ågestasjön.

Tillgänglighet: Vid Ågestasjön lär vi gå till stora delar på häststigar samt gå upp i ett fågeltorn med smal beant trappa (nedervåningen verkar dock tillgänglighetsanpassad). Risk finns att delar av stigarna är leriga, så ha gärna ordentliga skor. Hör av dig om du har särskilda behov. Denna aktivitet riktar sig till alla fältbiologer (6-26 år).

Kontakt: Har du frågor eller funderingar? Hör gärna av dig till Leo Rudberg på leo.rudberg@faltbiologerna.se, 0762508230 eller Facebook (Leo Calandrella Rudberg).

OBS: om du har minsta symtom ska du stanna hemma, i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi kommer hålla 2 meters avstånd under fågelmorgonen och uppmanar alla att undvika långa resor med kollektivtrafik (så åk inte till fågelmorgonen i Farsta Strand från t.ex. Uppsala).

PS. Fältbiologernas ordförande Tove Lönneborg och vice ordförande Leo Rudberg är arrangörer, så vill du diskutera Fältbiologernas utveckling, har idéer på vad vi kan göra eller andra kul tankar är du varmt välkommen att prata med oss om det. Men fokus ligger såklart på fåglarna!

Foto: Lukasz Lukasik, CC-BY-SA 3.0
Foto: Lukasz Lukasik, CC-BY-SA 3.0

Detaljer

Datum:
19/04
Tid:
07:00 - 09:00
Evenemang Kategorier:
, , ,
Evenemang Taggar:
, , ,

Arrangör

Leo Rudberg
Telefon:
0762508230
E-post:
Leo.rudberg@faltbiologerna.se

Annan

Kontaktperson
Leo Rudberg, 0762508230, Leo.rudberg@faltbiologerna.se
Tillgänglighet
Alla fältbiologer (6-26 år)

Plats

Farsta Strand
Farsta Strands tunnelbana
Stockholm, Södermanland Sverige
+ Google Map