Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Fågelmorgon vid Kyrksjön i Bromma

05/04 kl. 08:00 - 10:00

Foto: Mark Medcalf - Red Eye, CC-BY 2.0

Nu på söndag besöker Stockholms Fältbiologer Kyrksjön i Bromma (t-bana: Åkeshov) för att kolla på svarthakedoppingar, smådoppingar och andra vårfåglar. Nybörjare såväl som fågelnördar välkomnas!

På söndag morgon ses vi 08:00 vid Åkeshovs tunnelbanestation för en kvarts promenad till Kyrksjölötens naturreservat, ett fint litet naturområde med såväl fåglar som groddjur. De snygga svarthakedoppingarna och de söta smådoppingarna har återvänt för att häcka i sjön, och vi har också chans att höra en trummande mindre hackspett eller se de gulliga stjärtmesarna. Vi har fokus på fågelskådningen, men om vi har tur kan vi också få se grodor – samtliga Stockholms groddjur (inklusive större och mindre vattensalamander) håller till i den trolska fuktlövskogen.

Du måste inte anmäla dig utan kan delta spontant! Om du vet att du tänker delta får du gärna höra av dig till Leo, så missar vi dig inte i Åkeshov. Förhoppningsvis är detta den första av flera söndags-fågelmorgnar med Stockholmsklubben under våren, då vi kommer besöka olika tätortsnära fågellokaler (kanske t.o.m. varje vecka). Hör gärna av dig om du är pepp på att delta andra söndagar eller har tips på andra naturområden du skulle vilja besöka!

Tid: söndag 5 april 08:00-10:00 (hör av dig om du kommer senare än 8, så kan vi möta upp dig). Avslutningstiden är ungefärlig.

Plats: Åkeshovs tunnelbanestation. Sedan promenerar vi 15 min till själva Kyrksjön.

Tillgänglighet: I princip hela tiden går vi på ordentliga gångvägar och väldigt breda spänger. Viss risk finns att delar av spängerna är något översvämmade, så ha gärna ordentliga skor. Hör av dig om du har särskilda behov. Denna aktivitet riktar sig till alla fältbiologer (6-26 år).

Kontakt: Har du frågor eller funderingar? Hör gärna av dig till Leo Rudberg på leo.rudberg@faltbiologerna.se, 0762508230 eller Facebook (Leo Calandrella Rudberg).

OBS: om du har minsta symtom ska du stanna hemma, i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi kommer hålla 2 meters avstånd under fågelmorgonen och uppmanar alla att undvika långa resor med kollektivtrafik (så åk inte till fågelmorgonen i Bromma från t.ex. Uppsala).

PS. Fältbiologernas ordförande Tove Lönneborg och vice ordförande Leo Rudberg är arrangörer, så vill du diskutera Fältbiologernas utveckling, har idéer på vad vi kan göra eller andra kul tankar är du varmt välkommen att prata med oss om det. Men fokus ligger såklart på fåglarna!

Foto: Mark Medcalf - Red Eye, CC-BY 2.0
Svarthakedopping. Foto: Mark Medcalf – Red Eye, CC-BY 2.0

 

Detaljer

Datum:
05/04
Tid:
08:00 - 10:00
Evenemang Kategorier:
, ,
Evenemang Taggar:
, , , ,

Arrangör

Leo Rudberg
Telefon:
0762508230
E-post:
Leo.rudberg@faltbiologerna.se

Annan

Kontaktperson
Leo Rudberg (0762508230; leo.rudberg@faltbiologerna.se)
Tillgänglighet
Alla fältbiologer (6-26 år)

Plats

Åkeshov Tunnelbana
Bromma, 168 38 + Google Map