Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Fågelmorgon vid Övre föret

07/05 kl. 07:30 - 09:00

Återigen har Uppsalaklubben fågelmorgon vid Övre föret. Fortfarande stannar en hel del vadare och andra fåglar till vid föret för att rasta, medan andra, som den mindre strandpiparen har stannat för att häcka. Nu är försommarens fågelkör dessutom näst intill komplett, kanske sjunger näktergalen eller sävsångaren för oss. Kom när det passar mellan 07:30 och 09:00 till fågeltornet vid Övre föret.

Många fåglar stannar till för att rasta vid Övre föret under sin färd norrut. Övre föret är en utvidgning av Fyrisån söder om vindbron nära Ulleråker. Tornet är beläget på förets sydvästra sida.

Uppsalaklubben anordnar fågelmorgon varje torsdagsmorgon under våren. Ta med frukosten och se fågelfaunan förändras med våren! Denna säsong är vi inte bara vid Övre föret, utan plats varierar från gång till gång. Kolla därför någon dag innan på hemsidan eller Facebook för aktuell information. Är vi vid Övre föret är det drop in mellan 07:30 – 09:00 (under denna period kommer också tubkikare finnas på plats). Är vi någon annanstans samlas vi 07:30 på avtalad plats.

Ta med (i den mån du har och vill): något att äta, varma kläder, fågelbok, kikare

Tillgänglighet: bottenplanet i fågeltornet vid Övre föret är anpassat för rullstolar. Hör av dig vid frågor

Detaljer

Datum:
07/05
Tid:
07:30 - 09:00

Annan

Kontaktperson
Tore Dahlberg 070 3810435