Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Fågelmorgon vid Övre föret

05/03 kl. 07:30 - 09:00

Gratis

På torsdag är det dags för vårens första fågelmorgon! Kom när det passar mellan 07:30 och 09:00 till fågeltornet vid Övre föret. Gäss av olika slag, sånglärkor och tofsvipor har redan börjat anlända till Uppland. Med lite tur kan vi också se varfågel och kungsfiskare som har övervintrat.

Övre föret är en utvidgning av Fyrisån söder om vindbron nära Ulleråker. Tornet är beläget på förets sydvästra sida.

 

Uppsalaklubben anordnar fågelmorgon varje torsdagsmorgon under våren. Ta med frukosten och se fågelfaunan förändras med våren! Denna säsong är vi inte bara vid Övre föret, utan plats varierar från gång till gång. Kolla därför någon dag innan på hemsidan eller Facebook för aktuell information. Är vi vid Övre föret är det drop in mellan 07:30 – 09:00 (under denna period kommer också tubkikare finnas på plats). Är vi någon annanstans samlas vi 07:30 på avtalad plats.

 

Ta med (i den mån du har och vill): något att äta, varma kläder, fågelbok, kikare

 

Tillgänglighet: bottenplanet i fågeltornet vid Övre föret är anpassat för rullstolar. Vid de flesta andra platser kommer vi att röra oss längs grusvägar och bättre stigar. Om vi är vid en mer svårtillgänglig plats kommer det att framgå. Annars får man gärna höra av sig.

Detaljer

Datum:
05/03
Tid:
07:30 - 09:00
Pris:
Gratis

Annan

Kontaktperson
Tore Dahlberg 070 3810435
Tillgänglighet
Alla fältbiologer, nya och gamla