Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Fågelmorgon vid Övre föret

4 december kl. 07:30 - 09:00

|Återkommande Evenemang (Se alla)

Ett evenemang var 1 vecka/veckor som börjar 07:30 på onsdag, upprepas till 04/12

Gratis

Vill du lära dig mer om fåglar av och med likasinnade eller förtära frukosten med fältbiologer på en vacker plats? Kom oavsett du är ny fältbiolog eller inbiten skådare! Varje onsdagsmorgon mellan klockan 07:30 till ca 09:00 kommer det att vara folk i tornet. Kom och gå som du vill.

Under höstflyttningen stannar många fåglar till för att rasta på platser där det finns gott om mat. En sådan plats är Övre föret, en utvidgning av Fyrisån i södra Uppsala. I föret ligger ofta gäss, doppingar och änder, på lerbankarna kan det stå olika arter vadare och över ängarna på andra sidan ån ses rovfåglar flyga förbi. En hel del att se med andra ord! I sydvästra delen av föret finns ett fågeltorn där vi kommer att vara.

Ta med varma kläder och gärna något att varmt att dricka. Har du egen kikare och fågelbok får du gärna ta med det, men det finns att låna också. Minst en tubkikare kommer vara på plats som vi kan turas om att kolla i.

Från centrala Uppsala hittar man hit om man följer ån söderut mot Ultuna. Kolla här! >>

Tillgänglighet: Tornet är tillgänglighetsanpassat med en bottenvåning varifrån sikten är nästan lika bra som uppifrån tredje våningen. Vi andra gör sällskap dit om någon behöver det. Kontakta Tore (070 3810435) om du har frågor.

Detaljer

Datum:
4 december
Tid:
07:30 - 09:00
Pris:
Gratis
Evenemang Kategorier:
,
Evenemang Taggar:

Annan

Kontaktperson
Tore Dahlberg 070 3810435, Alexandra Astafourova 0736793326