Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Fågelmorgon vid Råstasjön som vi räddat med Stockholmsklubben

31/05 kl. 10:00 - 12:00

Råstasjön - räddad av bl.a. Fältbiologerna. Foto: Maria Thiessen. Design: Vera Ranow.

Nu på söndag besöker Stockholms Fältbiologer Råstasjön (tunnelbanestation: Näckrosen) 10-12 för en extra nybörjarvänlig fågelutflykt. Råstasjön räddades från förstörelse av bl.a. Fältbiologerna häromåret, så vi kommer också prata lite om vår lyckade kamp!

På söndag ses vi 10:00 utanför Näckrosens tunnelbanestation (uppgång: Ateljévägen) för 10 minuters promenad till Råstasjön, en av Stockholms finaste fågelsjöar i tätbebyggt område. Den här tiden på året har Råstasjön mest ganska vanliga fåglar, så vi kommer fokusera särskilt på att lära ut hur dem ser ut och låter – detta är alltså en extra nybörjarvänlig fågeltur! Vi har chans att både höra sjungande fåglar som näktergal, svarthätta och grönsångare och se sjöns häckande fåglar som skäggdopping, brunand och rörhöna.

Du måste inte anmäla dig utan kan delta spontant, men då kan vi såklart inte meddela ev. sista minuten-ändringar (t.ex. om aktiviteten behöver ställas in på grund av sjukdom). Om du vet att du tänker delta får du gärna höra av dig till Leo, så missar vi dig inte i Näckrosen. Detta är eventuellt vårens sista fågelutflykt med Stockholmsklubben – kanske fortsätter de även i sommar, om intresse finns!

Tid: söndag 31 maj 10:00-12:00 (det är viktigt att du kommer i tid – hör av dig om du blir sen). Avslutningstiden är ungefärlig.

Plats: Näckrosens tunnelbanestation (uppgång Ateljévägen). Sedan promenerar vi 10 min till själva Fysingen.

Tillgänglighet: Vi kommer gå på gångvägar av asfalt i princip hela tiden, så tillgängligheten lär vara mycket god. Hör av dig om du har särskilda behov. Denna aktivitet riktar sig till alla fältbiologer (6-26 år).

Kontakt: Har du frågor eller funderingar? Hör gärna av dig till Leo Rudberg på leo.rudberg@faltbiologerna.se, 0762508230 eller Facebook (Leo Calandrella Rudberg).

Arrangörer: Vera Ranow och Leo Rudberg, Stockholms Fältbiologer

OBS: om du har minsta symtom ska du stanna hemma, i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi kommer hålla 2 meters avstånd under fågelmorgonen och uppmanar alla att undvika långa resor med kollektivtrafik.

Råstasjön - räddad av bl.a. Fältbiologerna. Foto: Maria Thiessen. Design: Vera Ranow.
Råstasjön – räddad av bl.a. Fältbiologerna. Foto: Maria Thiessen. Design: Vera Ranow.

Detaljer

Datum:
31/05
Tid:
10:00 - 12:00
Evenemang Kategorier:
, ,
Evenemang Taggar:
, ,

Arrangör

Leo Rudberg
Telefon:
0762508230
E-post:
Leo.rudberg@faltbiologerna.se

Annan

Sista anmälan
Ingen obligatorisk, men kontakta gärna Leo senast 09:30
Kontaktperson
Leo Rudberg (0762508230; leo.rudberg@faltbiologerna.se)
Tillgänglighet
Alla fältbiologer (6-26 år)

Plats

Näckrosens tunnelbana
Näckrosens tunnelbanestation
Stockholm, Sverige
+ Google Map