Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Fågelmorgon vid Sunnerstaviken

30/04 kl. 07:30 - 09:00

Följ med och hälsa på alla häckande fåglar vid Sunnerstaviken! Skrattmåsar, knölsvanar, sothöns och diverse änder ruvar, bygger bon och bråkar i Sunnerstaviken nu. Det är ett perfekt tillfälle att få inblick i våra bevingade vänners liv, särskilt då fåglarna är vana vid människor och är väldigt orädda här. Har vi tur ligger en av våra snyggaste fåglar, svarthakedoppingen och glänser i viken.

Vi samlas kl. 07:30 på parkeringen vid Holmvägens slut (Liljekonvaljeholmen). Därifrån börjar vi med att kolla om kattugglan sitter i sin skorsten som den brukar och sedan går vi mot Sunnerstaviken ca 700 meter. Vi har goda chanser att höra nyanlända sångare sjunga på vägen dit.

Uppsalaklubben anordnar fågelmorgon varje torsdagsmorgon under våren. Ta med frukosten och se fågelfaunan förändras med våren! Denna säsong är vi inte bara vid Övre föret, utan plats varierar från gång till gång. Kolla därför någon dag innan på hemsidan eller Facebook för aktuell information. Är vi vid Övre föret är det drop in mellan 07:30 – 09:00 (under denna period kommer också tubkikare finnas på plats). Är vi någon annanstans samlas vi 07:30 på avtalad plats och man kan gå när det passar.

 

Ta med (i den mån du har och vill): något att äta, varma kläder, fågelbok, kikare

 

Tillgänglighet: Vi kommer att gå efter små, jämna grusvägar. Vid frågor eller önskemål får man gärna höra av sig.

Detaljer

Datum:
30/04
Tid:
07:30 - 09:00
Evenemang Kategori:

Annan

Kontaktperson
Tore Dahlberg 070 3810435