Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

INSTÄLLT Fågelutflykt till Hjälstaviken med Stockholms Fågelklubb

26/09 kl. 09:55 - 16:00

Skäggmes

INSTÄLLD AKTIVITET PÅ GRUND AV HÄLSOSKÄL. Fältbiologerna reser till Hjälstaviken, en av Sveriges bästa fågelsjöar, som ligger ungefär mellan Stockholm, Uppsala och Enköping. Vi hoppas på fjällgäss, skäggmesar och kanske någon sen blåhake. Alla (6-25 år) är välkomna – utflykten är nybörjarvänlig.

Söndagen 26 september besöker Fältbiologerna Stockholms Fågelklubb Hjälstaviken, välkänd som en av de allra bästa fågelsjöarna i Sverige, där det varje år rastar enorma mängder gäss, änder och vadare. Vi ses 09:55 i Bålsta för att tillsammans ta bussen 10:02 till Svannäs (södra delen av Hjälstaviken). Där kommer vi ta en tur ut på den långa WWF-spången in i Hjälstavikens enorma vasslandskap, med chans på närkontakt med gulliga skäggmesar och andra vasslevande fåglar.

Efter spången följer en långpromenad till fågeltornet. Från tornet hoppas vi få syn på fjällgäss, olika vadare och kanske spetsbergsgäss och ägretthäger (som alla setts i september) – och med riktig rejäl tur kan vi se även rödstrupig piplärka och pilgrimsfalk. Eventuellt tar vi en tur till Kokullen nära tornet. Sedan vandrar vi tillbaka igen och åker hem vid 16-tiden.

Ta med matsäck/lunch!

Du måste inte anmäla dig utan kan delta spontant, men då kan vi såklart inte meddela ev. sista minuten-ändringar (t.ex. om aktiviteten behöver ställas in på grund av sjukdom). Om du vet att du tänker delta får du gärna höra av dig till Leo, så missar vi dig inte i Bålsta. Fältbiologerna kan sannolikt ge reseersättning.

Tid: lördag 26 september 09:55-ca 16-tiden (det är viktigt att du kommer i tid – missar du bussen 10:02 kan vi tyvärr inte vänta på dig). Avslutningstiden är ungefärlig.

Plats: Bålsta station 09:55. Sedan tar vi bussen 10:02 till Svannäs (Hjälstaviken), mellan Bålsta och Enköping.

Tillgänglighet: Sannolikt ganska dålig tillgänglighet, vi kommer gå mycket i ojämn terräng. Hör av dig om du har särskilda behov. Alla fältbiologer (6-26 år) är varmt välkomna, oavsett om du bor i Stockholm, Uppsala, Enköping eller någon annanstans!

Ta med: kikare (om du har), fågelbok (om du har), matsäck, kläder efter väder. Fältbiologerna har en tubkikare som vi givetvis delar på.

Kontakt: Har du frågor eller funderingar? Hör gärna av dig till Leo Rudberg på leo.rudberg@faltbiologerna.se, 0762508230 eller Facebook (Leo Calandrella Rudberg).

Skäggmes
Skäggmes. Foto: Kaeptn chemnitz, CC-BY 3.0

Detaljer

Datum:
26/09
Tid:
09:55 - 16:00
Evenemang Kategorier:
, , ,
Evenemang Taggar:
, ,

Arrangör

Leo Rudberg
Telefon:
0762508230
E-post:
Leo.rudberg@faltbiologerna.se

Annan

Sista anmälan
Ingen anmälan behövs, men anmäl dig gärna (frivilligt) till Leo
Kontaktperson
Leo Rudberg, 0762508230, leo.rudberg@faltbiologerna.se
Tillgänglighet
Alla fältbiologer (6-26 år)

Plats

Bålsta
Bålsta station
Bålsta, Sverige
+ Google Map