Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Fågelutflykt till Hjälstaviken mellan Stockholm och Uppsala

26/09 kl. 09:55 - 15:00

Kungsfiskare. Foto: Foundry, CC0

Nu på lördag besöker Stockholms Fågelklubb en av Sveriges bästa fågelsjöar: Hjälstaviken, mellan Stockholm, Uppsala och Enköping. Där har vi chans på allt från skäggmesar och kungsfiskare i vassen till fjällgäss och olika vadare från tornet – och med tur pilgrimsfalk eller rödstrupig piplärka! Vi ses 09:55 på Bålsta station.

På lördag besöker Stockholms Fågelklubb Hjälstaviken, välkänd som en av de allra bästa fågelsjöarna i Sverige, där det varje år rastar enorma mängder gäss, änder och vadare. Vi ses 09:55 i Bålsta för att tillsammans ta bussen 10:02 till Svannäs (södra delen av Hjälstaviken). Där kommer vi ta en tur ut på den långa WWF-spången in i Hjälstavikens enorma vasslandskap, med chans på närkontakt med gulliga skäggmesar och den coola kungsfiskaren.

Efter spången följer en långpromenad till fågeltornet. Från tornet hoppas vi få syn på fjällgäss, kustpipare och spetsbergsgäss (som alla setts senaste dagarna) – och med riktig rejäl tur kan vi se även rödstrupig piplärka och pilgrimsfalk. Eventuellt tar vi en tur till Kokullen nära tornet. Sedan vandrar vi tillbaka igen och åker hem vid 14-15-tiden.

Vi bjuder på lättare fika, men ta med matsäck/lunch!

Du måste inte anmäla dig utan kan delta spontant, men då kan vi såklart inte meddela ev. sista minuten-ändringar (t.ex. om aktiviteten behöver ställas in på grund av sjukdom). Om du vet att du tänker delta får du gärna höra av dig till Leo, så missar vi dig inte i Bålsta. Fältbiologerna kan sannolikt ge reseersättning.

Tid: lördag 26 september 09:55-ca 15-tiden (det är viktigt att du kommer i tid – missar du bussen 10:02 kan vi tyvärr inte vänta på dig). Avslutningstiden är ungefärlig.

Plats: Bålsta station 09:55. Sedan tar vi bussen 10:02 till Svannäs (Hjälstaviken), mellan Bålsta och Enköping.

Tillgänglighet: Sannolikt ganska dålig tillgänglighet, vi kommer gå mycket i ojämn terräng. Hör av dig om du har särskilda behov. Alla fältbiologer (6-26 år) är varmt välkomna, oavsett om du bor i Stockholm, Uppsala, Enköping eller någon annanstans!

Ta med:kikare (om du har), fågelbok (om du har), matsäck, kläder efter väder

Kontakt: Har du frågor eller funderingar? Hör gärna av dig till Leo Rudberg på leo.rudberg@faltbiologerna.se, 0762508230 eller Facebook (Leo Calandrella Rudberg).

OBS: om du har minsta symtom ska du stanna hemma, i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Kungsfiskare. Foto: Foundry, CC0
Kungsfiskare. Foto: Foundry, CC07

Detaljer

Datum:
26/09
Tid:
09:55 - 15:00
Evenemang Kategorier:
, , , ,
Evenemang Taggar:
,

Arrangör

Leo Rudberg
Telefon:
0762508230
E-post:
Leo.rudberg@faltbiologerna.se

Annan

Sista anmälan
Ingen obligatorisk, men kontakta gärna Leo om du tänkte delta
Kontaktperson
Leo Rudberg, 0762508230, Leo.rudberg@faltbiologerna.se
Tillgänglighet
Alla fältbiologer (6-26 år)

Plats

Bålsta
Bålsta station
Bålsta, Sverige
+ Google Map