Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Fågelutflykt till Hjälstaviken

02/05 kl. 07:55 - 14:00

Skäggmes

Redan imorgon lördag besöker Stockholms Fältbiologer en av Sveriges bästa fågelsjöar: Hjälstaviken. Där har vi chans på allt från skäggmesar, vassångare och rördrom i vassen till prutgås, dvärgmåsar och svarttärna från tornet – och med tur ringtrast eller mindre sångsvan! Vi ses 07:55 på Bålsta station.

Helt spontant kommer Stockholmsklubben imorgon besöka Hjälstaviken, välkänd som en av de allra bästa fågelsjöarna i Sverige, där det varje år rastar enorma mängder gäss, änder och vadare. Vi ses 07:55 i Bålsta för att tillsammans ta bussen 08:02 till Svannäs (södra delen av Hjälstaviken). Där kommer vi ta en tur ut på den långa WWF-spången in i Hjälstavikens enorma vasslandskap, med chans på närkontakt med gulliga skäggmesar, den sällsynta vassångaren (låter som en speedad symaskin) och tutande rördrom.

Efter spången följer en långpromenad till tornet och Kokullen – vi vandrar där det idag fredag sågs en snygg ringtrasthane. Från tornet hoppas vi få syn på svarttärna, dvärgmåsar och prutgås (som alla setts idag) – och med riktig rejäl tur även dagens mindre sångsvan och pilgrimsfalk. Sedan vandrar vi tillbaka igen och åker hem vid 13-14-tiden.

Du måste inte anmäla dig utan kan delta spontant, men då kan vi såklart inte meddela ev. sista minuten-ändringar (t.ex. om aktiviteten behöver ställas in på grund av sjukdom). Om du vet att du tänker delta får du gärna höra av dig till Leo, så missar vi dig inte i Bålsta. Fältbiologerna kan sannolikt ge reseersättning.

Tid: lördag 2 maj 07:55-13 (det är viktigt att du kommer i tid – missar du bussen 08:02 kan vi inte vänta på dig). Avslutningstiden är ungefärlig.

Plats: Bålsta station 07:55. Sedan tar vi bussen 08:02 till Svannäs (Hjälstaviken), mellan Bålsta och Enköping.

Tillgänglighet: Sannolikt ganska dålig tillgänglighet, vi kommer gå mycket i ojämn terräng. Hör av dig om du har särskilda behov. Denna aktivitet riktar sig till alla fältbiologer (6-26 år).

Kontakt: Har du frågor eller funderingar? Hör gärna av dig till Leo Rudberg på leo.rudberg@faltbiologerna.se, 0762508230 eller Facebook (Leo Calandrella Rudberg).

OBS: om du har minsta symtom ska du stanna hemma, i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi kommer hålla 2 meters avstånd under fågelmorgonen och uppmanar alla att undvika långa resor med kollektivtrafik.

Fältbiologernas ordförande Tove Lönneborg och vice ordförande Leo Rudberg är arrangörer, så vill du diskutera Fältbiologernas utveckling, har idéer på vad vi kan göra eller andra kul tankar är du varmt välkommen att prata med oss om det. Men fokus ligger såklart på fåglarna.

 

Detaljer

Datum:
02/05
Tid:
07:55 - 14:00
Evenemang Kategorier:
, , ,

Arrangör

Leo Rudberg
Telefon:
0762508230
E-post:
Leo.rudberg@faltbiologerna.se

Annan

Sista anmälan
Ingen obligatorisk, men kontakta gärna Leo senast 07:30
Kontaktperson
Leo Rudberg (0762508230; leo.rudberg@faltbiologerna.se)
Tillgänglighet
Alla fältbiologer (6-26 år)

Plats

Bålsta
Bålsta station
Bålsta, Sverige
+ Google Map