Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Fältstation Öland 2019

29/05 kl. 08:00 - 02/06 kl. 17:00


Fältstation Öland är Fältbiologernas årliga vårläger under Kristi Himmelfärdshelgen. Lägret är en av föreningens största riksaktiviteter och passar perfekt som din första aktivitet med oss. Du kommer att få uppleva allt från alvarsguidning och besök i vackra naturreservat, till dans, lek och häng med inspirerande fältbiologer. Under lägret anordnas en mängd roliga aktiviteter(bla utflykter och pass om allt från fåglar och växter till fotografi och miljökamp) och konceptet är att vi lär av varandra. Läs mer om Fältstation Öland här>> 

 

FÖR VEM?

Fältbiologernas medlemmar. Är du inte medlem redan är det inga problem, det är nämligen helt gratis! Bli medlem här>>

Vare sig du är en inbiten fågelskådare, har tagit en master i botanik eller bara njuter av en lugn skogspromenad i solsken är Fältstation Öland lägret för dig!

 

 

SCHEMA, AKTIVITETER OCH PASS

Det detaljerade schemat kommer presenteras dag för dag på lägret. Det görs på morgonmötet kl. 08.00 varje morgon. Under dagarna är det sedan olika utflykter och pass både i Grönhögen där lägret är och på andra platser på Öland. På kvällen är det lite aktiviteter i och kring lägerhuset.

Har du något du vill dela med dig av är du hjärtligt välkommen att hålla ett eget pass! Kanske är du grym på att skriva låtar och vill lära andra, eller kanske kan du rabbla himlens stjärnbilder i sömnen? Du behöver inte vara någon expert för att hålla ett pass. Det räcker med intresse. Kontakta oss i Ölandskommittén om du vill hålla ett pass eller om du har frågor. Vill du inte hålla ett pass själv kan vi kanske fixa så att du kan hålla det med en till person.

 

 

FÖRSTA KVÄLLEN

När du kommer till Grönhögen på onsdagen den 29 maj eftermiddag/kväll checkar du först in dig i incheckningen. Det är superviktigt att du gör detta. Incheckningen kommer att vara vid ett bord i hallen precis innanför de stora dörrarna i till huset. Vid incheckningen kommer det även sitta en lapp uppe med bra saker att veta, tex viktiga telefonnummer. Där kan du också ställa frågor om det skulle vara så att du undrar över något.

Man sätter upp sitt tält eller hjälper till att sätta upp gemensamma tält om man ska sova i ett sådant. Om man inte har satt upp ett tält innan kommer det finnas personer att fråga om hur man gör och saker som kan vara bra att tänka på.

På kvällen hålls ett välkomst- och infomöte, och sen går man och lägger sig!

OBS! Ankomst till Fältstation Öland onsdag 29 maj!

 

 

PACKLISTA OCH UTRUSTNING

Du som följer med tar eget ansvar för vad som behövs ta med. Här kan du se en lista på vad som är bra att ha med sig >> 

De som har anmält att de behöver extra utrustning i anmälan kommer att få det.

OBS! Dock glömde vi att fråga efter stormkök i anmälan. Skulle du vara i behov av att låna, kontakta oss snarast!

Vi har begränsat av den utrustningen som vi kan låna ut, därför är det jätteviktigt att alla som har tar med. Och kom ihåg, om du inte har själv kanske du har en kompis, släkting eller granne som har som du kan låna utav.

 

Har du extra luppar, kikare, floror etc. så ta med det. Då kan vi låna av varandra. 🙂

Tänk på att temperaturen kan sjunka ganska rejält under nätterna även fast det är varmt och soligt på dagen. Ta alltså med ordentligt med varma kläder! Vi hr även sammanställt lite tips för hur man ska sova gott i en sovsäck och slippa frysa. Tipsen kan du se här>>

 

 

MAT

Du behöver också ta med egen mat som du kan laga på plats.  Det finns en ICA 10 minuters promenad från lägret men det är ändå bra att ta med en del av maten då butiken är ganska liten och har begränsat utbud.

Om du vill vara med i ett matlag, alltså en grupp som planerar och lagar maten tillsammans, kommer det ordnas med det på plats. Det går bra att anmäla intresse i anmälan eller första dagen på lägret.

 

 

RESA TILL/FRÅN LÄGRET

Du kan antingen fixa resa på egen hand eller åka med någon av de gemensamma transporterna från Uppsala/Stockholm, Göteborg och Lund.

Egen resa – Ta dig till Kalmar. Därifrån kan man ta buss via Mörbylånga till Grönhögen på Öland. Eftersom det är långhelg kan bussarna gå mer sällan. Kolla alltså gärna en extra gång på Länstrafiken Kalmars hemsida här >>

Gemensam transport – Anmälan till de olika gemensamma transporterna sker separat. Frågan i anmälan till själva lägret gäller därför inte som anmälan för transporter. Info om tider mm. för dessa skickas ut separat från infon om lägret.

 

 

ANMÄLAN

Anmäler sig gör en via formuläret så att vi kan ordna den bästa Fältstationen för alla som vill komma. Skicka iväg den på studs! På så sätt får vi också dina kontaktuppgifter och du kommer få mer information via mejl när det närmar sig. Sista anmälningsdag 15 maj!

 

Anmäl dig här>> (Anmälan är nu stängd)

 

Detaljer

Börjar:
29/05 kl. 08:00
Slutar:
02/06 kl. 17:00
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
, ,

Arrangör

Ölandskommittén
E-post:
faltstation@faltbiologerna.se
Webbplats:
http://ny.faltbiologerna.se/faltstation-oland/

Annan

Sista anmälan
15 MAJ
Anmälan
http://bit.ly/Faltstation19
Kontaktperson
faltstation@faltbiologerna.se
Tillgänglighet
För alla medlemmar!

Plats

Grönhögen, Ventlinge Medborgarhus
Grönhögen 145
Degerhamn, 380 65 Sverige
+ Google Map