Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

FÄLTSTATION ÖLAND 2022

25 maj - 29 maj

Äntligen ska vi få träffas igen! Fältstation Öland är Fältbiologernas årliga vårläger under Kristi Himmelfärdshelgen. Lägret är en av föreningens största riksaktiviteter och passar perfekt som din första aktivitet med oss. Du kommer få uppleva allt ifrån inspirerande workshops till ringmärkning av fåglar. Vi kommer bland annat att lära oss om vad inre omställning innebär, hur vi använder oss av aktivt hopp i vardagen och upptäcker tillsammans Ölands fantastiska natur. Konceptet under lägret är att vi lär oss av varandra. Läs mer om Fältstation Öland här>>

 

FÖR VEM?

Fältbiologernas medlemmar. Är du inte medlem redan är det inga problem, det är nämligen helt gratis! Bli medlem här>>

Vare sig du är en inbiten fågelskådare, har tagit en master i botanik eller bara njuter av en lugn skogspromenad i solsken är Fältstation Öland lägret för dig!

 

 

Tillgänglighet

På Öland sover vi i tält och det finns tyvärr ingen möjlighet att sova inne. Har du problem att sova i tält av medicinska skäl så får du gärna höra av dig till verksamhetsutvecklare@faltbiologerna.se eller skriva det i anmälningsformuläret så tar vi kontakt med dig och försöker lösa det. Även om vissa utflykter kan vara i ojämn terräng så är många utflykter till områden som är rullstolsanpassade eller med jämnare terräng. Huset saknar dock rullstolsanpassad toalett och vägen till entrén är grusad.

Har du frågor om tillgänglighet och anpassningar så kan du höra av dig till verksamhetsutvecklare@faltbiologerna.se.

If you need information in english please send an email to verksamhetsutvecklare@faltbiologerna.se.

 


SCHEMA, AKTIVITETER OCH PASS

Det detaljerade schemat kommer presenteras dag för dag på lägret. Det görs på morgonmötet kl. 08.00 varje morgon. Under dagarna är det sedan olika utflykter och pass både i Grönhögen där lägret är och på andra platser på Öland. På kvällen är det lite aktiviteter i och kring lägerhuset.

Har du något du vill dela med dig av är du hjärtligt välkommen att hålla ett eget pass! Kanske är du grym på att skriva låtar och vill lära andra, eller kanske kan du rabbla himlens stjärnbilder i sömnen? Du behöver inte vara någon expert för att hålla ett pass. Det räcker med intresse. Kontakta oss i Ölandskommittén om du vill hålla ett pass eller om du har frågor. Vill du inte hålla ett pass själv kan vi kanske fixa så att du kan hålla det med en till person.

 

 

FÖRSTA KVÄLLEN

När du kommer till Grönhögen på onsdagen den 25 maj eftermiddag/kväll checkar du först in dig i incheckningen. Det är superviktigt att du gör detta. Incheckningen kommer att vara vid ett bord i hallen precis innanför de stora dörrarna i till huset. Vid incheckningen kommer det även sitta en lapp uppe med bra saker att veta, tex viktiga telefonnummer. Där kan du också ställa frågor om det skulle vara så att du undrar över något.

Man sätter upp sitt tält eller hjälper till att sätta upp gemensamma tält om man ska sova i ett sådant. Om man inte har satt upp ett tält innan kommer det finnas personer att fråga om hur man gör och saker som kan vara bra att tänka på.

På kvällen hålls ett välkomst- och infomöte, och sen går man och lägger sig!

OBS! Ankomst till Fältstation Öland onsdag 25 maj!

 

 

PACKLISTA OCH UTRUSTNING

Du som följer med tar eget ansvar för vad som behövs ta med. Här kan du se en lista på vad som är bra att ha med sig >> 

De som har anmält att de behöver extra utrustning i anmälan kommer att få det.

Vi har begränsat av den utrustningen som vi kan låna ut, därför är det jätteviktigt att alla som har extra tar med. Och kom ihåg, om du inte har själv har kanske en kompis, släkting eller granne har som du kan låna utav.

 

Har du extra luppar, kikare, floror etc. så ta med det. Då kan vi låna av varandra. 🙂

Tänk på att temperaturen kan sjunka ganska rejält under nätterna även fast det är varmt och soligt på dagen. Ta alltså med ordentligt med varma kläder! Vi hr även sammanställt lite tips för hur man ska sova gott i en sovsäck och slippa frysa. Tipsen kan du se här>>

 

 

MAT

Du tar med egen mat som du kan laga på plats.  Det finns en ICA 10 minuters promenad från lägret men det är ändå bra att ta med en del av maten då butiken är ganska liten och har begränsat utbud.

Om du vill vara med i ett matlag, alltså en grupp som planerar och lagar maten tillsammans, kommer det ordnas med det på plats. Det går bra att anmäla intresse i anmälan eller första dagen på lägret.

 

 

RESA TILL/FRÅN LÄGRET

Du kan antingen fixa resa på egen hand eller åka med någon av de gemensamma transporterna. Vilka gemensamma transporter som finns och hur man anmäler sig till dem kommer uppdateras kontinuerligt under den här rubriken.

Hjälp med bokning – Vi hjälper gärna dig att boka biljetter! Då dras pengarna direkt från Fältbiologernas konto och vi får rabatt 🙂 Skriv bara i anmälningsformuläret varifrån du vill åka och när så bokar vi biljetter åt dig. Behöver du åka hem tidigare än sista dagen så skriver du det också. OBS! För att vi ska kunna garantera dig hjälp med att boka biljetter så måste du anmäla dig innan 12 maj.

Boka själv – Ta dig till Kalmar. Därifrån kan man ta buss via Mörbylånga till Grönhögen på Öland. Eftersom det är långhelg kan bussarna gå mer sällan. Kolla alltså gärna en extra gång på Länstrafiken Kalmars hemsida här >>

Gemensam transport – Anmälan till de olika gemensamma transporterna sker separat. Info om tider mm. för dessa skickas ut separat från infon om lägret. Gemensamma resor som ordnas:
– Stockholm, Järna, Norrköping, Oskarshamn: Distriktet Stockholm-Uppland-Gotland åker med kontrabussen från Stockholm. Läs mer och anmäl dig till den samåkningen här >>

– Uppsala: Anmäl dig här >>

– Lund: Anmäl dig här >>

 

ANMÄLAN

Anmäler sig gör en via formuläret så att vi kan ordna den bästa Fältstationen för alla som vill komma. Anmäl dig här >>

Detaljer

Börjar:
25 maj
Slutar:
29 maj
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
, , , ,

Arrangör

Ölandskommitén
E-post:
faltstation@faltbiologerna.se

Annan

Anmälan
https://forms.gle/FdijPMhqnhsm77Zw6
Kontaktperson
faltstation@faltbiologerna.se
Tillgänglighet
För alla medlemmar!

Plats

Grönhögen, Ventlinge Medborgarhus
Grönhögen 145
Degerhamn, 380 65 Sverige
+ Google Map