Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Fältstation Öland på land med Uppsala fältbiologer

12/09 kl. 08:45 - 18:00

Gratis

Eftersom att Fätlbiologernas traditionsenliga Fältstation Öland inte blev av i våras pga rådande omständigheter så anordnas nu ett alternativt Fältstation Öland: Öland på land! Till detta har vi en fantastisk Ölands-kommitté som har planerat en digital variant på lägret. Här kan man som klubb delta på flera trevliga aktiviteter och samtidigt ha kontakt med landets andra klubbar. Här kan du läsa mer om hur det nationella upplägget ser ut.

I Uppsala tänkte vi framförallt delta i artrallyt och poängjakten på lördagen. Därför ses vi 8.45 utanför Blodstensvägen 1 i Eriksberg. Vi planerar att transportera oss med cykel så hör av dig om du inte har tillgång till en men ändå vill delta så anpassar vi oss efter det. Artrallyt pågår 9-11 och sedan är det poängjakt 12-18. Däremellan finns tid för lunch så ta med dig matsäck. Beroende på hur vi känner avslutar vi dagen med en brasa och en trevlig måltid tillsammans runt lägerelden, men det är flexibelt så vi bestämmer på plats hur vi vill göra. Om man inte kan vara med hela dagen så går det fint att bara vara med på en del.

Att ha med sig: förutom matsäck och fika om så önskas så rekommenderas också kläder efter väder, det kan bli kallt om vi sitter stilla och kikar på arter eller om vi väljer att stanna kvar ute även på kvällen. Kikare, lupp och litteratur för identifiering av arter kan också vara trevligt att ta med sig.

Anmälan: hör av dig till Ellen Bergenfeldt på facebook eller på 073 732 47 97 senast fredag klockan 19 om du vill delta så att vi vet vilka vi ska vänta in. Om du har några frågor är det bara att höra av dig till samma nummer!

Inga förkunskaper krävs, alla är välkomna oavsett ny eller gammal medlem! Hoppas vi ses där!

Detaljer

Datum:
12/09
Tid:
08:45 - 18:00
Pris:
Gratis
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:

Arrangör

Ellen Bergenfeldt
Telefon:
0737324797
E-post:
ellen@bergenfeldt.se

Annan

Sista anmälan
Fredag kl 19
Kontaktperson
Ellen Bergenfeldt