Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Fältstation Öland

09/05 kl. 18:00 - 13/05 kl. 11:00

Fältstation Öland är Fältbiologernas årliga vårläger under Kristi Himmelfärdshelgen. Lägret är en av föreningens största riksaktiviteter och passar perfekt som din första aktivitet med oss. Du kommer att få uppleva allt från alvarsguidning och besök i vackra naturreservat, till dans, lek och häng med inspirerande fältbiologer.  Under lägret anordnas en mängd roliga aktiviteter(bla utflykter och pass om allt från fåglar och växter till fotografi och miljökamp) och konceptet är att vi lär av varandra. Förutom de som håller i pass, lekar och andra aktiviteter finns det inga direkta lägerledare.

Har du något du vill dela med dig av är du hjärtligt välkommen att hålla ett eget pass! Kanske är du grym på att skriva låtar och vill lära andra, eller kanske kan du rabbla himlens stjärnbilder i sömnen? Du behöver inte vara någon expert för att hålla ett pass. Det räcker med intresse. Kontakta oss i Ölandskommittén om du vill hålla ett pass eller om du har frågor. Vill du inte hålla ett pass själv kan vi kanske fixa så att du kan hålla det med en till person.

FÖR VEM? Målgruppen är Fältbiologernas medlemmar 12-25 år. Detta eftersom att man tar eget ansvar för att bo i tält och laga mat på stormkök. Är du inte medlem redan är det inga problem, det är nämligen helt gratis första året 🙂 .

Vare sig du är en inbiten fågelskådare, har tagit en master i botanik eller bara njuter av en lugn skogspromenad i solsken är Fältstation Öland lägret för dig!

Praktisk info

Anmälan

Anmäler sig gör en via formuläret så att vi kan ordna den bästa Fältstationen för alla som vill komma. Skicka iväg den på studs! På så sätt får vi också dina kontaktuppgifter och du kommer få mer information via mejl när det närmar sig.

Länk till anmälan: http://bit.ly/oland2018

Kostnad

Det är ingen deltagaravgift för själva lägret, däremot tillkommer det kostnader för mat och resa. Se mer vad som gäller för dessa under Resa och Mat.

Resa och reseersättning

Eftersom att det är en riksaktivitet ska alla kunna åka oavsett var i landet en bor. Därför kommer personer som bor norr om Uppsala få reseersättning på 50% om resan sker genom miljövänliga färdmedel (kollektivtrafik, cykel osv.).

Det går att ta sig till Grönhögen med kollektivtrafik. Tåg till Kalmar, sedan buss. Bokar du resa själv, se till att vara framme onsdag kväll. Resan hem kan du boka så att du åker från Grönhögen söndag förmiddag.

Det kommer också att finnas kostnadsfria samåkningsmöjligheter. Dessa kommer gå från Stockholm(Man kan även hoppa på utanför Järna, i Norrköping och i Oskarshamn), Uppsala, Göteborg och Lund. Till dessa platser är det först till kvarn.

Är ni ett gäng som bor någon annanstans som vill åka tilsammans? Då kan ni söka aktivitetsbidrag och få pengar för att gemensamt hyra en bil eller en minibuss. Låter detta intressant? Kontakta oss lägerarrangörer så berättar vi mer.

Mat

På torsdagen kommer Fältbiologerna att tillhandahålla råvaror för matlagning. De andra dagarna ansvarar man själv för att köpa maten.

Det finns en liten butik att handla i inom gångavstånd. Men det är bra att ha planerat i förväg och ta med sig en del av maten.

Om en är ny, inte kan laga mat på stormkök, eller bara vill så kan en anmäla sig till matlag. Detta anmäler man i formuläret. Matlag är alltså när man blir i en grupp med några andra och lagar mat tillsammans.

Boende och utrustning

Under lägret sover vi utomhus i tält. Ta med eget tält om du har, eller dela med någon. Det är superviktigt att alla som har tält tar med. Vi kommer fixa med tält att låna för de som behöver. Dock är dessa platser begränsade.  Ange då detta i anmälan. Detsamma gäller för liggunderlag och sovsäck.

Du som tar med egen sovsäck tänk på att ta med en riktigt varm sovsäck då temperaturen kan falla kraftigt under natten.

Fältstation Öland passar bra även för dig som inte är så van vid att vara ute i naturen på egen hand. Vi gör allting tillsammans och en skulle kunna beskriva det som vildmarksliv light; vi sover i tält men det finns rinnande vatten, toalett och möjlighet att samlas inomhus.

Det finns ingen dusch där vi bor, däremot finns det ett kalkbrott att bada i och duschar nere i hamnen, en liten promenad bort. Mer info om duscharna kommer i mail senare.

Aktiviteter

Varje dag är det flera utflykter som en får välja att åka på. Det anordnas dessutom flera aktiviteter på plats i Grönhögen. Vi besöker fina naturområden på Öland, lär oss om växter, provar på fågelskådning, har lekar och tävlingar. Det detaljerade schemat presenteras på plats dag för dag.

Fadder

Är du ny, har ett specialbehov eller vill du ha extra stöd under lägret? Då har du möjlighet att få en fadder. Anmäl detta i formuläret och prata med oss lägerarangörer så kommer vi fram till den bästa lösningen för dig.

Vill du vara fadder? Superkul! Prata med oss i Ölandskommittén.

Tillgänglighet

Tyvärr är inte lokalen tillgänglighetsanpassad. Vi lägerarrangörer vill gärna göra lägret till ett så bra läger som möjligt för alla, så hör av dig så ser vi vad vi kan göra.

Funktionärer

För att genomföra lägret behöver många hjälpas åt. Vi behöver fikafixare, personer som kan vara passhållare och kan dela med sig av sina kunskaper, lekledare, städansvariga, faddrar och en sjukvårdsansvarig.

Vill du veta mer kontakta oss i Ölandskommittén. Du kan anmäla intresse i formuläret men du kan också bara höra av dig. 🙂

Packlista

Här är en lista som lite hjälp på vägen när du ska packa till lägret. Packlista.

När du har anmält dig får du även gärna klicka i att du kommer på Facebook-eventet.

Hoppas vi ses där!

/Ölandskommittén

Detaljer

Börjar:
09/05 kl. 18:00
Slutar:
13/05 kl. 11:00

Annan

Sista anmälan
27 april
Anmälan
http://bit.ly/oland2018
Kontaktperson
Lovisa Sundström, 0708395952, lovisa@faltbiologerna.se
Tillgänglighet
Alla medlemmar, 12-26 år

Plats

Grönhögen, Ventlinge Medborgarhus
Grönhögen 145
Degerhamn, 380 65 Sverige
+ Google Map