Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Filmvisning med Borås Fältbiologer

8 juni kl. 17:00 - 19:30

Gratis

De flesta har en relation till skogen. Skogen kan vara en plats för helgutflykter, kvällspromenader och springrundor. För andra är skogen en tillflyktsort när omvärlden känns för påfrestande, och för vissa är skogen fylld av spännande arter att upptäcka. Men vad är en riktig skog? Är det verkligen ett område där det enbart växer en sorts träd? Och hur påverkar vårt skogsbruk våra skogars välmående? Dessa frågor ska vi i Borås Fältbiologer fokusera på under kvällen den 8:e juni vid Kuben, Navet. Alla är välkomna!

I samband med den Biologiska Mångfaldens Dag och Lupinbekämpardagen, vars huvudsyfte är att sprida kunskap om biologisk mångfald, ska vi i Borås Fältbiologer anordna en filmkväll i Kuben. Filmen heter “Skogen som tog slut” och är regisserad av Peter Magnusson på Helion Film. Läs mer om filmen här.

🌲 AKTIVITETEN ÄR TILL FÖR ALLA! Oavsett om du är i Fältbiologernas medlemsålder eller inte, så är du varmt välkommen.

🌲 Insläpp 17:00 och filmen börjar 17:30. På plats bjuder vi på fika och information om biologisk mångfald finns att ta del av. Innan filmen börjar är det dags för introduktion och lite uppvärmning (ta med en mobil/surfplatta!). Själva filmen är ungefär 90 minuter.

🌲 EFTER FILMEN: då finns det möjlighet att ställa frågor till kunniga. Blir du upprörd av Sveriges skogsbruk kan du vara med på en debattartikel-workshop efter filmen, och det kommer även finnas möjlighet till att anmäla sig till en exkursion.

🌲 Det finns inget senaste anmälningsdatum, men om du anmäler dig tidigare underlättar du för vår planering. ANMÄL DIG HÄR: https://forms.gle/MUccR1bvuLQLRijT8

🌲 Frågor? Mejla: boras@faltbiologerna.se

Blir du upprörd av filmen, gå på debattartikel-workshop!

Av vår erfarenhet vet vi att filmen upprör känslor och vill du kanalisera dem finns det möjlighet att gå på en efterföljande debattartikel-workshop. Den kommer arrangeras efter filmen och de som håller i workshopen är styrelsemedlemmar i Fältbiologernas riksstyrelse. De är kunniga inom hur vi som medborgare kan förändra och har arrangerat många demonstrationer. Utifrån tankarna från denna workshop är planen att skriva en debattartikel. Inga förkunskaper krävs och är en perfekt aktivitet för att följa upp filmen. Du behöver inte anmäla dig då detta sker direkt efter filmvisningen.

Vill du se en riktig skog? Häng med den 11/6!

Tillsammans med Kinnarummas Naturskyddsförening ska vi åka och besöka en produktionsskog och en riktig skog. Detta är en perfekt aktivitet för dig som vill se ett verkligt exempel på vad vi pratade om på onsdagens filmvisning. Tider, anmälning och annan viktig information kommer ske på filmvisningen. Vill du inte komma på filmvisningen, men följa med på exkursionen? Då kan du mejla boras@faltbiologerna.se, så löser vi det. Denna aktivitet är till för alla! Däremot får du fixa egen transport om du inte är medlem i Fältbiologerna. Är du medlem samåker vi, antingen med buss eller bil.

 

Detaljer

Datum:
8 juni
Tid:
17:00 - 19:30
Pris:
Gratis
Evenemang Kategorier:
,

Arrangörer

Boråsklubben
Katja Ohtonen
Nora Toftgård Shahnavaz
Sarah Forsén

Annan

Sista anmälan
Finns ingen!
Anmälan
https://forms.gle/MUccR1bvuLQLRijT8
Kontaktperson
Katja Ohtonen
Tillgänglighet
Öppet för alla!

Plats

Navet
Skaraborgsvägen 1A
Borås, Västra Götaland 50630 Sverige
+ Google Map
Telefon:
033-410009
Webbplats:
https://www.navet.com/