Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Filmvisning med Skövde Naturskyddsförening

30/11 kl. 18:00 - 20:00

Välkomna på visning av filmen “Om skogen”! Denna visning anordnas i samarbete mellan Fältbiologerna och Naturskyddsföreningen i Skövde, och sker digitalt (på Zoom). Vi tittar tillsammans på långfilmen och efteråt finns tid för lite diskussion och samtal med lokalt engagerade. Visningen passar lite extra bra för dig som bor i närområdet och vill komma i kontakt med andra naturintresserade i trakterna – men alla är varmt välkomna!

De flesta är medvetna om att Amazonas och Borneos regnskogar skövlas, men att nästan alla Sveriges naturskogar försvunnit känner få till. Idag återstår mindre än 10% av Sveriges ursprungliga skogslandskap, allt annat är planterade trädplantage med liten biologisk mångfald. Trädplantage är inte heller starka nog att klara klimatförändringarnas utmaningar, ökande skogsbränder och stormar. Trots att svenska skogsbolag ofta framställer sig som både hänsynsfulla och ansvarstagande, så fortsätter skövlingen av de sista resterna av våra skogar. Hur går det ihop?

Filmen “Om skogen” är regisserad av Peter Magnusson på Helion film, och bygger på tio års arbete med att kartlägga det svenska skogsbruket. Filmen visas nu som en del av Fältbiologernas kampanj “Skogen som tog slut”.

Evenemanget är gratis, men platserna är något begränsade av tekniska skäl. För garanterad plats, anmäl dig här.

Dagen innan visningen får du en länk till Zoom-mötet via mejl.

För mer information om kampanjen, klicka in på omskogen.se

Detaljer

Datum:
30/11
Tid:
18:00 - 20:00

Arrangör

Fältbiologerna riks
E-post:
info@faltbiologerna.se
Webbplats:
www.faltbiologerna.se

Annan

Anmälan
https://forms.gle/78h99hSBqoxFCMU49
Kontaktperson
moa.lindholm@faltbiologerna.se