Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Filmvisning med Värmlandsklubben!

30/11 kl. 18:00 - 20:00

Värmlandsklubben bjuder in till visning av filmen “Om skogen”! Så fram med popcornen och passa på att kolla på film tillsammans vår alldeles nya Värmlandsklubb. Visningen sker på Zoom. Anmäl dig i anmälningsformuläret här, så får du en länk skickad till din mejl innan visningen.

Filmen “Om skogen” är regisserad av Peter Magnusson på Helion film, och bygger på tio års arbete med att kartlägga det svenska skogsbruket. Filmen visas nu som en del av Fältbiologernas kampanj “Skogen som tog slut”.

De flesta är medvetna om att Amazonas och Borneos regnskogar skövlas, men att nästan alla Sveriges naturskogar försvunnit känner få till. Idag återstår mindre än 10% av Sveriges ursprungliga skogslandskap, allt annat är planterade trädplantage med liten biologisk mångfald. Trädplantage är inte heller starka nog att klara klimatförändringarnas utmaningar, ökande skogsbränder och stormar. Trots att svenska skogsbolag ofta framställer sig som både hänsynsfulla och ansvarstagande, så fortsätter skövlingen av de sista resterna av våra skogar. Hur går det ihop?

Välkommen!

Detaljer

Datum:
30/11
Tid:
18:00 - 20:00
Evenemang Kategori:

Annan

Anmälan
https://forms.gle/3wuxmv7rpu6sp5jK8
Tillgänglighet
Alla unga som vill lära sig mer om skogen!