Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Filmvisning: När skogen tystnar

29/01 kl. 18:50 - 22:00

——- NÄR SKOGEN TYSTNAR ——

I våras hade filmen NÄR SKOGEN TYSTNAR premiär. Nu visas filmen igen via ett samarbete mellan Uppsala Fältbiologer, Naturskyddsföreningen Uppsala, Svensk Lichenologisk Förening!

Trailer: https://vimeo.com/259847458

………………………………………………………………………………

Vildmarken krymper i en oroväckande takt här i Sverige och de orörda skogarna blir färre samt tystare när den biologiska mångfalden håller på att försvinna.

Äventyraren Marcus Aspsjö gav sig iväg för att finna svar på hur situationen ser ut och vad vildmarken egentligen betyder för oss människor.

Genom en 300 mil lång resa på en SUP (Stand Up Paddleboard) längs med hela Yukonfloden, Alaska, i en av vår världs sista stora vildmarker. Genom intervjuer med några av de människor som sliter allra hårdast för att bevara den mest orörda naturen i vårt land, har nu Marcus återvänt med de intryck han samlat på sig.

I filmen “När Skogen Tystnar” får du följa Marcus på hans resa och vara med när han bildar sig sin egna uppfattning om vikten av orörd natur för oss människor. Det här är den ärliga dokumentären om hur situationen kring den svenska skogen och vildmarken faktiskt ser ut.

………………………………………………………………………………

18:50-19:00 Kort presentation av oss som arrangerar
Visningen börjar kl 19. Slutar kl 22.

ANMÄLAN

För att komma på visningen måste du boka plats.
Detta görs via mejl till uppsala@faltbiologerna.se Skriv NÄR SKOGEN TYSTNAR i ämnesraden och ange namn för den/de personer som vill boka biljett.

Evenemanget är GRATIS!

Plats

Slottsbiografen, Uppsala
Nedre Slottsgatan 6B + Google Map