Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Filmvisning “Om skogen” + panelsamtal

19/11 kl. 13:00 - 15:00

Obs! På grund av den ökade smittspridningen av covid-19 ställer vi om och kör denna visning digitalt!

Välkomna på visning av kortfilmen “Om skogen” samt panelsamtal om svenskt skogsbruk.

De flesta är medvetna om att Amazonas och Borneos regnskogar skövlas, men att nästan alla Sveriges naturskogar försvunnit känner få till. Idag återstår mindre än 10% av Sveriges ursprungliga skogslandskap, allt annat är planterade trädplantage med liten biologisk mångfald. Trädplantage är inte heller starka nog att klara klimatförändringarnas utmaningar, ökande skogsbränder och stormar. Trots att svenska skogsbolag ofta framställer sig som både hänsynsfulla och ansvarstagande, så fortsätter skövlingen av de sista resterna av våra skogar. Hur går det ihop?

Filmen “Om skogen” är regisserad av Peter Magnusson på Helion film, och bygger på tio års arbete med att kartlägga det svenska skogsbruket. Filmen visas nu som en del av Fältbiologernas kampanj “Skogen som tog slut”.

På grund av covid-19 ställer vi om och kör denna visning som ett webinarium istället för en fysisk visning. Anmäl dig här i samma formulär som tidigare, så får du en Zoom-länk några dagar innan visningen.

Är du redan anmäld? Hurra! Då behåller du såklart din plats. Av tekniska skäl är platserna något begränsade, så hör gärna av dig till moa.lindholm@faltbiologerna.se om du får förhinder, så kan någon annan få din plats.

För mer information om kampanjen, klicka in på omskogen.se

Detaljer

Datum:
19/11
Tid:
13:00 - 15:00
Evenemang Kategorier:
, ,

Plats

Digitalt
Sverige

Annan

Anmälan
https://forms.gle/64eRWJBskhs2z23r9
Kontaktperson
info@faltbiologerna.se