Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Filmvisning “Om skogen”

24/11 kl. 19:00 - 21:00

Välkomna på visning av filmen “Om skogen” den 24 november! Pga ökad smittspridning ställer vi om den planerade biografvisningen i Strömsund till en digital visning. För att vara med, anmäl dig i samma anmälningsformulär som tidigare: https://forms.gle/FoebwE6VbyYRD1NG8

Om du redan är anmäld behåller du såklart din plats. Dagen innan visningen får du en länk skickad via mejl till Zoom-mötet där filmen visas.

De flesta är medvetna om att Amazonas och Borneos regnskogar skövlas, men att nästan alla Sveriges naturskogar försvunnit känner få till. Idag återstår mindre än 10% av Sveriges ursprungliga skogslandskap, allt annat är planterade trädplantage med liten biologisk mångfald. Trädplantage är inte heller starka nog att klara klimatförändringarnas utmaningar, ökande skogsbränder och stormar. Trots att svenska skogsbolag ofta framställer sig som både hänsynsfulla och ansvarstagande, så fortsätter skövlingen av de sista resterna av våra skogar. Hur går det ihop?

Filmen “Om skogen” är regisserad av Peter Magnusson på Helion film, och bygger på tio års arbete med att kartlägga det svenska skogsbruket. Filmen visas nu som en del av Fältbiologernas kampanj “Skogen som tog slut”. Denna visning anordnas i samarbete mellan Fältbiologerna och Vattudalens Naturskyddsförening.

För mer information om kampanjen, klicka in på omskogen.se

Detaljer

Datum:
24/11
Tid:
19:00 - 21:00
Evenemang Kategorier:
,

Annan

Anmälan
https://forms.gle/FoebwE6VbyYRD1NG8
Kontaktperson
moa.lindholm@faltbiologerna.se

Plats

Biograf Vågen, Folkets hus Strömsund
Ramselevägen 6
Strömsund, Sverige
+ Google Map